Сениорке ТК Галеб првакиње Европе

На Европском клупском шампионату које се одржава у Истанбулу Теквондо клуб Галеб заузео је четврто место у екипној конкуренцији, док су сениорке заузело прво.
tk galeb1
Фото: ТК Галеб

Осим њих, јуниорке су обезбедиле такође четврто место, док су кадеткиње зузело пето место.

Последњег такмичарског дана Милица Мандић (сениор до 73кг), освојила је златну медаљу после три победе, Тијана Богдановић (сениор, до 53кг) и Вања Станковић (сениор, до 49кг) освојиле су сребрне медаље док је Александра Радмиловић (сениор, до 57кг) бронзу.

„Срећна сам због освојеног првог места и бодова. Али нисам толико задовољна наступом и видим да могу још да напредујем и још грешака да исправим. Радујем се наредним турнирима и изазовима“, истакла је Милица.

Тијана и Вања су стале у финалима, обема им је за длаку избегла златна медаља.

„Драго ми је много сто сам освојила ову медаљу, повратила сам се после олимпијских игара и радила као пре, а и одлично сам се осећала и стварно уживала у борбама. Изузетно ми је драго и што се и наш клуб још једном показао као један међу најбољима у Европи, доказали смо да имамо квалитет“, рекла је Тијана Богдановић.

Фото: ТК Галеб

„Данас сам имала четири меча и сваки је био са противницом из Турске. Све борбе су биле тешке и неизвесне. Задовољна сам својим борбама данас, али не и суђењем у финалној борби, мислим да сам била оштећена. Такође ми је велико задовољство што сам део клуба Галеб који је на овом турниру остварио сјајан резултат. Заиста доказ квалитетног рада у свим узрасним категоријама И показатељ да имамо будућност у теквондоу“, рекла је Станковићева.

Александра Радмиловић поражена је у трећем колу, од представнице Хрватске.

„Након победе над противницама Казахастана и Турске, изгубила сам у полуфиналу од представнице из Хрватске. Задовољна сам својим наступом, мада мислим да сам у полуфиналу могла да пружим висе. У сваком случају добар почетак сезоне у којој ми је циљ Европско првенство у мају“, рекла је Александра.

Драган Јовић је задовољан не само данашњим резултатима већ генерално успехом клуба на овом Европском клупском шампионату.

„Данас су сениорке оправдале очекивања. Освојили смо четири медаље и то је било довљно за екипно прво место у женама. У укупном пласману смо четврти што ми је изузетно драго. Наши млађи нараштаји иду добрим путем и у одличном темпу. Ово је оно што смо и очекивали и желели. Честитам свим такмичарима, тренерима и стручном тиму. Ово је био тимски рад и заједнички успех. Сада се окрећемо новим обавезама“, истакао је Јовић.

Кадети и јуниори су допринели пласманом у екипној конкуренцији И дефинитивно показали да су достојни наследници.

Ирис Јовић Вујаковић (сениор, до 67 кг) поражена је у првом колу, а Нађа Савковић (сениор, до 62 кг) изгубила је за длаку у борби за улазак у полуфинале.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести