Шест европских теквондо селекција тренира са Србијом

БЕОГРАД: Шест европских теквондо селекција припрема се ових дана у Београду за квалификационе турнира за Олимпијске игре, у организацији Теквондо асоцијације Србије, а под стручним вођством најбољег тренера света Драгана Јовића.
tekvondo1
Фото: ТК Галеб

Теквондоисти из Белгије, Немачке, Кипра, Бугарске, Словеније, Аустрије и домаћина Србије данас је у пратњи председника ТАС Дејана Бурчула посетио и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

"Поздрављам ову идеју, квалитетан спаринг партнер вам даје могућност да научиш од неког, да узмеш оно најбоље, оно што ти немаш. Београд је град отвореног срца, град у развитку. Срце ми је пуно када видим све ове спортисте. Гале, Милица и Тијана раде изванредно, зато сам и Милицу изабрао за потпредседника. Свима који нису стекли олимпијску норму, желим да то што пре ураде и да се видимо у Токију. Ми у Олимпијском комитету знамо како је када играте под притиском, погледајте кошаркаше у Кини. Нама је да им обезбедимо добре услове, спаринг партнере", истакао је Маљковић.

Бурчул није крио задовољство оствареним резултатима у минулој години, који су уједно и најбоља најава за ОИ 2020.

"Захвални смо господину Маљковићу што нас је обишао, ово је један нормалан дан у теквонду, сви тренери су ту. Нажалост, недостаје још неколико наших такмичара, али зато имамо такмичаре из још седам земаља и оне су изабрале Србију као полазну тачку у припремама за квалификације за ОИ. Значајно је што су се наши такмичари срели данас са свима овде, јер су сви они потенцијални учесници Олимпијских игара. Надамо се и да ће се момци изборити, као и Милица и Тијана, јер је велика конкуренција", рекао је Бурчул.

Милица Мандић, репрезентативка Србије која се у Лондону уписала златним словима у спортску историју Србије, већ је обезбедила пласман на треће Олимпијске игре у низу.

"Изузетно сам срећна што смо у прилици да тренирамо заједно, овде су и светски шампиони и цела наша репрезентација. Ово иде и нама у прилог, да променимо мало партнере, да научимо нешто ново, да се што боље припремимо за турнире. Бескрајно хвала Божидару Маљковићу што нас подржава, јер много значи подршка, како финансијска, Олимпијског комитету, тако и Министарства, јер знамо да верују у нас. Сви смо свесни, колико се уложило у нас, па ћемо се трудити да оправдамо то", рекла је она.

Сребрна са претходних Игара у Рију Тијана Богдановић у овом циклусу се директно пласирала и тренутно је на трећем месту ранг листе.

"Прошлу сезону сам завршила баш како треба. Освојила сам злато на Гран прију што је заиста најјачи турнир у теквондоу. Тренутно сам трећа на ранг листи и ако је то мерило мислим да имам велике шансе и увек се водим тим резултатима. То ме заиста мотивише и даје ми самопоуздања", истакла је Богдановић.

 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести