СИМ завршене у Сплиту, Србија најуспешнија

СПЛИТ:  Међународно финале Спортских игара младих за 2018. годину успешно је завршено у Сплиту, а Србија је била најуспешнија са 36 освојених медаља.
SIM u Splitu  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Уз много познатих гостију попут Предрага Мијатовића, Жељка Танасковића, Ненада Боровчанина, Славена Билића, Златка Далића и осталих, Игре су завршене синоћ уз спектакуларни ватромет на популарном шеталишту Рива.

Више од 1.100 дечака и девојчица школског узраста и њихових пратилаца имало је мини летовање, дружење и сјајна такмичења, на којима је Србија била освојила 10 златних, 14 сребрних и 12 бронзаних медаља, пет висе од Хрватске (11 златних, 8 сребрних и 12 бронзаних) и Босне и Херцеговине која је имала 15 (5 златних, 6 сребрних и 4 бронзане).

Све учеснике поздравио је Здравко Марић, регионални председник СИМ и оснивач ове манифестације, а обратила се и председница СИМ Србије Ивана Јовановић.

"На спектакуларни начин завршене су Игре за ову годину. Око 1.100 малишана дружило се са нама пет дана, купали се сунчали и такмичили. И оно што је највећа вредност је да су деца упознала много нових пријатеља. Ми као СИМ Србије смо поносни на читаву организацију Игара током целе сезоне, имали смо преко 160.000 малишана из три земље. Поносни смо на сву нашу децу учеснике", истакла је Јовановић.

Некадашњи фудбалер Партизана и Реала, који је амбасадор СИМ, Предраг Мијатовић, био је одушевљен свиме што је видео у Сплиту.

"Велика ми је част и задовољство што промовишем СИМ. Ове Игре младих расту, огроман број деце из региона најбоља је потврда тога. Честитам Здравку Марићу, који је са својим тимом направио бренд од Игара", навео је Мијатовић.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести