Завршене Спортске игре младих Србије: Најбољи иду у Сплит

Спектакуларном церемонијом уз присуство великог броја познатих спортиста, спортских функционера и пријатеља, уручене су медаље најбољим дечацима и девојчицама и свечано су затворене 5. по реду Спортске игре младих Србије.
Cetvrti dan Drzavnog finala Sportskih igara mladih Srbije 2018. Foto SIM Srbije (1)
Фото: СИМ Србије

Председница СИМ Србије Ивана Јовановић, поздравила је све присутне а најуспешнијима је пожелела да у Сплиту на најбољи начин представљају Србију и градове из којих долазе.

„Свима који су победили честитам, али сви знају да су за нас сви победници. Децо запамтите Спортске игре младих су закон, дружите се и даље са нама и верујем да ће нас бити све више и више. И сигурна сам да је ово најлепша спортска прича која постоји за младе. Ово су игре са душом, енергијом и емоцијама. Морам да се захвалим свима који су помогли, граду Београду, Влади Србије и пре свега заменику градоначелника Горану Весићу и министру Младену Шарчевићу. Срећно свима“, истакла је Ивана Јовановић, председница Спортских игара младих Србије, која је од многих примала честитке за феноменалну организацију, у којој су се деца бесплатно такмичила у спортовима које воле.

Фото: СИМ Србије

Било је заиста предивно ове недеље на теренима широм Аде Циганлије. Сада су познати сви путници, који ће у десет спортова представљати Спортске игре младих Србије, на великом Међународном финалу, које спаја регион и одржаће се од 20. до 26. августа у Сплиту. Са клинцима су се последњег дана дружили и фудбалери Црвене звезде, Вујадин Савић и Дејан Јовељић. Они су финалистима малог фудбала пожелели успешне каријере. После тога су са најмлађима уживали у стоном фудбалу а поделил су на стотине аутограма, на крају се сликавши са свима који су то желели.

Фото: СИМ Србије

Медаље су уз Ивану Јовановић, делили и Милош Ковачевић (саветник министра просвете науке и технолошког развоја), Предраг Перуничић (државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта), Дамир Штајнер (извршни директор Олимпијског комитета Србије), Немања Свјетличић (саветник у Спортском савезу Србије), Владан Милић (помоћник градоначелника Чачка), Кристијан Фрис и Виктор Немеш (репрезентативци Србије у рвању), Сњежана Вигњевић (начелник одељења туристичке инспекције Београд), Вера Божич Трефалт (помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација), Снежана Станковић (саветница у Градском секретаријату за спорт), Зорица Мијатовић (спортски директор СИМ) и представници спонзора.

Фото: СИМ Србије

Подсећамо и да су амбасадори Спортских игара младих Немања Матић, Лука Модрић, Един Џеко, Предраг Мијатовић, Ивица Осим и други успешни спортисти.

Фото: СИМ Србије
Фото: СИМ Србије

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести