СЈАЈНИ ВЕСЛАЧИ СРБИЈЕ ИМАЈУ ПРИЛИКУ ЗА НОРМУ: Дубл Мачковић-Пименов и двојац Славнић-Пивач у финалу олимпијских квалификација у Луцерну

Српски дубл скул Мартин Мачковић и Николај Пименов и двојац Виктор Пивач и Душан Славнић имаће прилику да се домогну норме за Олимпијске игре у Паризу пошто су на финалним олимпијским квалификацијама у Луцерну обезбедили финала.
с
Фото: Италијанска веслачка федерација

Мачковић и Пименов су после убедљиве победе у квалификацијама доминирали и у полуфиналу.

Одмах су преузели лидерску позицију и нису је испуштали до краја. Победили су у полуфиналној трци резултатом 6:20,24 минута, оставивши иза себе грчку комбинацију (6:22,86) и Швеђане (6:24,13).

У финале, које је на програму у недељу у 12 часова, ишле су по три посаде из два полуфинала, па ће нашим веслачима ривали бити још САД, Молдавија и Аустралија.

Сјајно су посао одрадили и Душан Славнић и Виктор Пивач у двојцу, који су имали велику борбу за Грцима за треће место, последње које је водило у финале.

На пола трке српска посада је била трећа, а у другом делу трку у правом тренутку је „додала гас“ и увећала предност па је на циљ стигла за 6:34,55 минута, док су Грци били четврти (6:41,06).

Победила је Холандија резултатом 6:31,67, а друга је била Данска (6:33,36). У финалу које је сутра у 10.40 часова поред те три комбинације веслаће и Немачка, Чешка, и Литванија.

К. Б.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести