Скуп­шти­на ГСС: Ши­шки тре­ћи ман­дат

Пред­сед­ник у прет­ход­на два ман­да­та Град­ског спорт­ског са­ве­за Но­вог Са­да Вла­ди­мир Ши­шка до­био је јед­но­гла­сну по­др­шку да оста­не на тој функ­ци­ји.
шишка
Фото: Ј. Га­лић/Вла­ди­мир Ши­шка

Свих 165 при­сут­них де­ле­га­та су га по­др­жа­ли, чи­ме су ис­ка­за­ли за­до­вољ­ство Ши­шки­ним ра­дом, као и ње­го­вог ти­ма.

- За­до­вољ­ство је то што је јед­но­гла­сна по­др­шка, што зна­чи да има­мо до­бре ре­ла­ци­је из­ме­ђу клу­бо­ва и Са­ве­за. Пре­ма За­ко­ну тач­но се зна ко­је су ин­ге­рен­ци­је те­ри­то­ри­јал­ног Са­ве­за, као што је при­јем апли­ка­ци­ја за го­ди­шња ре­дов­на сред­ства клу­бо­ва, као и по­себ­на.

Ово је олим­пиј­ска го­ди­на па је по­треб­на мак­си­мал­на по­моћ у свим сег­мен­ти­ма. По­след­ње две го­ди­не Град је олим­пиј­ским кан­дида­ти­ма одо­брио зна­чај­на сред­ства, при­ме­ра ра­ди, све је пли­ва­чи­ма пла­ће­но у Бе­о­гра­ду да би мо­гли не­сме­та­но да тре­ни­ра­ју - ре­као је Ши­шка.

По­ред Ши­шке, у Управ­ном од­бо­ру су: Вук Ра­о­нић, Алек­сан­дар Јо­ван­че­вић, Ни­ко­ла Са­ла­тић, Ми­ћо Ра­да­но­вић и Вла­ди­мир Јо­ви­чић. У Над­зор­ном од­бо­ру су: Алек­сан­дра Мар­ја­нац, Ди­ја­на Ме­са­ро­вић и Сте­ван По­пов. Ге­не­рал­ни се­кре­тар остао је и Ми­ро­слав Кар­бан.

Због си­ту­а­ци­је са ко­ви­дом за ову го­ди­ну спорт­ски ди­нар би­ће ума­њен за 115 ми­ли­о­на, што је не­што ви­ше од 30 од­сто у од­но­су на про­шлу го­ди­ну.

- То је ве­ли­ки уда­рац за спорт. По­зна­ва­ју­ћи гра­до­на­чел­ни­ка и град­ског већ­ни­ка за спорт, уз уче­шће Упра­ве за спорт и ГССНС, на­дам се да ће­мо то­ком го­ди­не ус­пе­ти да то, услов­но ре­че­но, ре­фун­ди­ра­мо и да се тих 115 ми­ли­о­на вра­ти спор­ту. Ниг­де у За­ко­ну не по­сто­ји та­ко не­што, али по­сто­ји дру­штве­на оба­ве­за да се спорт фи­нан­си­ра и фор­си­ра. Чи­ње­ни­ца је то да се буyет пу­ни од при­вре­де, па се на­да­мо да ће она ва­ља­но да функ­ци­о­ни­ше - до­дао је Ши­шка.

Ј. Га­лић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести