ШОКАНТНЕ ВЕСТИ! Репрезентативац и освајач бронзе у Токију ЗАВРШАВА КАРИЈЕРУ Датунашвилију потребна ХИТНА ОПЕРАЦИЈА (ВИДЕО)

Репрезентативац Србије у рвању, Зураби Датунашвили због здравствених проблема принуђен је да заврши каријеру.
1
Фото: Youtube Printscreen

Освајач бронзе на Олимпијским играма у Токију нешто више од пола године пред старт ОИ у Паризу саопштио је одлуку која је шокирала љубитеље спорта у Србији.

Најбољи српски спортиста у 2022. години планирао је да оконча каријеру на Играма у Паризу, међутим, због здравствених проблема са којима се тренутно суочава неће остварити план.

"Откад знам за себе, повећен сам рвању. Било је неких великих победа, али и многих разочарања у мојој каријери. Са само 21 годином сам се пласирао на своје прве Олимпијске игре и остварио сан сваког спористе. После Олимпијских игара у Токију, мој циљ у биле Игре у Паризу и припремао сам се за њих. Део јавности је прошлог лета знао да сам имао здравствени проблем и да ми је потребна хитна операција. Нажалост, услед здравствених разлога, нисам у могућности да се вратим у форму и зато завршавам каријеру са 32 године.

Не желим да напустим спорт, иако више нећу бити активан такмичар. Желим да искористим својих 26 година искуства у рвању како бих развијао спорт у Србији, Грузији и на другим местима. Желео бих да се захвалим свима који су ме подржавали и са мном делили радост победе и жал неуспеха", поручио је Датунашвили.

 

Дневник, Курир

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести