Сомбор домаћин 63. "Златне рукавице" у боксу

БЕОГРАД: Традиционална боксерска манифестација "Златна рукавица", 63. по реду, одржаће се у Сомбору од 26. до 29. новембра, саопштио је Боксерски савез Србије (БСС).
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Како се наводи, на турниру у хали "Мостонга" учествоваће 52 боксера из осам земаља: Алжира, Белгије, Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Кубе, Гане, Литваније, Марока, Молдавије, Северне Македоније, Украјине и Србије.

Такмичење ће бити одржано под строгим мерама заштите, уз стриктно придржавање епидемиолошких мера прописаних од Кризног штаба Владе Србије, без публике, а сви учесници ће бити тестирани.

Веома цењени међународни турнир ове године је посебно важан за боксере са европске сцене, али и светске сцене, јер је мали број турнира овог квалитета и ранга био организован због већ свима познатих проблема са Ковид-19, а тим више јер се већина боксера налази у фази припрема за Олипијске игре.

Лидери афричког континента када је бокс у питању Алжир и Мароко, доводе веома јаке тимове. Алжир доводи чак пет боксера који имају олимпијску норму, Мароко двојицу.

Овакви састави тимова чине 63. Златну рукавицу великим турниром.

Финале је на програму 29. новембра од 18 сати.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести