Сомборка Александра Тепавац окитила се бронзом

Наступ наших најбољих боксера  јуниора на Европском првенству у румунском Галатију резултатима неће ући у анале племените вештине у Србији, али је свакако под рефлекторе спортске јавности у нашој земљи позиционирао Александру Тепавац, чланицу Боксерског клуба Сомбор, која је свој изненађујуће добар наступ  завршила у полуфиналним борбама категорије до 63 килограма.
Tepavac Aleksandra/BK Soko
Фото: БК Соко/Тепавац Александра

Александра је у мечу за финале изгубила од касније најбоље јуниорке Старог континента, Италијанке Виоле Пирас и он је  једина  од наших јуниора освојила медаљу.  Пирас се докопала континенталног трона пошто је са 3:2 савладала Иркињу Кристину Вини Мекдонах, а уз нашу Александру Тепавац, у категорији до 63 кг, бронзу је освојила и Ани Манукјан из Немачке.

- Ово је највећи успех боксерског клуба Сомбор од оснивања, односно од 1947. године. Александра је тек годину дана у боксу, али је била вредна, храбра и упорна, посебно у последњих 40 дана када је изузетно радила и на ЕП је награђена за своје одрицање – каже учитељ сомобрских боксера Стојан Кнежевић, којем је европска медаља младе Александре уједно и највећи успех у трогодишњој тренерској каријери. 

М. Мћ

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести