Шампионка Милица Мандић: Још не верујем шта смо урадили

МУЏУ: Нова светска шампионка у теквондоу Милица Мандић изјавила је да је пресрећна сто је после олимпијске освојила и светску титулу и захвалила се свима који су били уз њу и кад је добро и кад је лоше.
Epa (Ian Langsdon)
Фото: Epa (Ian Langsdon)

И даље не могу да верујем шта смо урадили. Пресрећна сам што сам се попела на кров света. Имала сам тежак задатак, у првом колу биовша светска првакиња из Кубе, након тога две добре такмичарке из Турске и Македоније, да би у полулуфиналу „радила“ са једном од омиљених бораца из моје категорије Решми Огинк, према којој имам велико поштовање и њу сам победила на златан бод. И на крају актуелна светска и олимпијска првакиња. И још лепше ми је што сам је победила на њеном терену. Ово ми је била најтежа година до сада, две повреде за редом, али сам уз Галетову (тренер Драган Јовић, прим. аут) помоћ и целог стручног тима успела да пребродим све препреке, поручила је Мандићева.

Тренер Јовић рекао је да је златна медаља велика, прво за Милицу, а потом за све који су уз њу.

Никада нисмо хтели да се „вадимо“ на повреде и то буде изговор за понеки неуспех, али оно што је она прошла последње две-три године може само истински шампион. Много ми је драго због ње, још драже када знам да ни за ово такмичење због неких повреда није била 100 посто спремна. Њена упорност, ментални склоп и жеља за успехом је довела то титуле првака света. Поносан сам што сам део те приче која је за Холивуд. Не бих да будем алав, али имамо сутра још два такмичара и стварно верујем да можемо још, изјавио је Јовић.

Репрезентативка Србије Милица Мандић постала је првак света у теквондоу, пошто је у финалу турнира у Јужној Кореји савладала браниоца титуле и олимпијску шампионку из Рија домаћу такмичарку Хје-ри Ох 17:13.

Пре тога је Мандићева у полуфиналу савладала Холанђанку Решми Огинк са 6:3. Након нерешеног резултата 3:3 у три рунде борба је настављена када је Милица кружним ударцем ногом у главу зарадила три поена и пласирала се у финале.

Србија већ има једно злато на шампионату које је освојила млада Вања Станковић у категорији до 49 килограма.

Председник Србије Александар Вучић честитао је српској репрезентативки Милици Мандић освајање титуле првака света у теквондоу на шампионату у Јужној Кореји.

"Борбеност, истрајност и огромна жеља довели су Вас до највишег трона, а Србији донели велику радост. Свака част!“, наводи се у честитки Вучића.

Честитке су упутили и министар спорта Вања Удовичић, председница Народне скупштине Маја Гојковић и потпредседница владе Зорана Михајловић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести