СП у Гранади: Србији две бронзе и обезбеђено сребро

ГРАНАДА: Стонотениска репрезентација Србије има две освојене бронзане медаље и обезбеђено сребро после два дана наступа на Светском првенству за особе са инвалидитетом, које се до 12. новембра одржава у шпанском граду Гранади.
s
Фото: Nada Matić i Borislava Perić Ranković

Борислава Перић Ранковић и Нада Матић пласирале су се у финале савладавши са 3:2 (8, 7, -9, -8, 3) упорне Тајланђанке Виџитру Јаоин и Васану Срингам и тако имају сребро у yепу. За злато ће се данас од 12.45 часова надметати са Корејкама Јију Јун и Јунг А Јунг које су у другом полуфиналу савладале Францускиње Вотир и Сан Пјер са 3:1. Пре тога су Борислава и Нада у четвртфиналу лако надиграле Туркиње Хатиче Дунан и Ирем Олук са 3:0 (7, 4, 6).

Миксови Младен Ћирић и Борислава Перић Ранковић, односно Митар Паликућа и Нада Матић освојили су бронзане медаље. Ћирић и Перић Ранковић су до бронзе дошли пошто су, после пет узбудљивих сетова, поражени од Немаца Томаса Брушлеа и Сандре Миколашек 2:3 (18, -10, -6, 5, -6). Борислава и Младен су и пре тога одиграли узбудљиве дуеле, прво су у осмини финала после велике борбе успели да савладају Словаке Бориса Травничека и Алену Канову са 3:2 (8, -10, 10, -9, 10), а у четвртфиналу су одиграли још један неизвестан дуел и славили поново са 3:2 (-9, 6, -9, 4, 11) против Тајланђана Јутајак Глинбанчуена и Васане Срингам.

Паликућа и Матићева до бронзе су стигли пошто су у полуфиналу изгубили од Тајланђана Ванчаји Чајвута и Виyитре Јаион са 0:3 (-8, -9, -8). Иако то резултат не показује меч је био изједначен, а одлучила је боља концентрација Тајланђана у завршници сетова. Пре тога су Митар и Нада у четвртфиналу са 3:0 (6, 6, 7) савладали Аргентинце Габријела Кополу и Најлу Куел.

Дубл Младен Ћирић и Митар Паликућа је у осмини финала надиграо Чилеанце Висентеа Леиву и Кристијана Гонзалеса са 3:0 (4, 5, 2), а онда је у четвртфиналу изгубио од Тајланђана Јутајак Глинбанчуен и Ванчаји Чајвут са 1:3 (-10,-10,7,-4). Ана Првуловић и Сања Мијатовић су забележиле два пораза и нису супеле да се домогну полуфинала. Прво су изгубиле од Корејки Су Јеон Сео и Ми Гју Ли са 0:3 (-5, -4, -5), а онда и од Бразилки Катје да Силве и Марлиане Сантош са 0:3 (-7, -6, -8).

Горан Перлић и Ана Првуловић поражени су у четвртфиналу од Корејеца Јин Чеол Парка и Су Јеон Сео са 0:3 (-8, -3, -4). Данас почињу надметања у синглу.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести