СП у куглању: Србија обезбедила најмање бронзу

Куглаши Србије шампионски су одиграли  четвртфинални меч против Хрватске на Првенству света у Детенхајму у Немачкој и славили са  3.944:3.813  у чуњевима и 7:1 у играчим поенима. Обезбедили су, тако, најмање бронзану медаљу.
Куглашки савез Србије
Фото: Куглашки савез Србије

У суботу у полуфиналу играће против најтежег противника, селекције Немачке.Вилмош Заварко, најбољи куглаш света, је предводио селекцију Србије до убедљиве победа  и био играч утакмице са 705 чуњева.

Ово је био трећи меч на Шампионату света у коме су куглаши Србије оборили преко 3.900 чуњева: први пут против Пољске у трећем колу  групне фазе 3.977, против Хрватске у четвртфиналу 3.944 и против ревијалне екипе  у првом колу (отаказала Црна Гора) 3.939.  Немачка је за пролаз у полуфинале савладала Чешку са 3.866:3.819 (5:3).

- Нисам задовољан игром, има ту још много простора за напредак  - био је  искрен и самокритичан Вилмош Заварко.-  Једино сам  у „чишћењу“ играо добро. Још немам потпуни осећај за хитац, није онај прави... Резултат је, са друге стране, одличан,  поготово што је утакмица била веома важна, обезбедила нам је најмање бронзу.

Трећи пут на шампионату, српска репрезентација је прскочила магичну границу од 3.900 чуњева.

- То је само доказ да дишемо као један, да смо тим  и да вучемо једни друге. Чека нас тежак сусрет у полуфиналу, веома је важно да се сви добро одморимо и да потпуно спремни дочекамо  меч са Немачком. Играћемо и против  пуног гледалишта грлатих навијача – казао је Заварко.

У полуфиналу у Детенхаму је реприза финала из Шпајхерздорфа 2015. када је Србија освојила трећу светску титулу.

- Поново Немачка, поново пуна дворана... Верујем у ове момке, ово је сјајна генерација  и уверен сам да могу да издрже паклену атмософеру која ће их пратити током целе утакмице. Жреб је  у  нашем случају хтео да до злата прођемо трновитијим путем – оптимиста  је селектор Милош Поњавић.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести