Шпановић дефинитивно пропушта СП због повреде

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пропустиће Светско првенство у Дохи због повреде на митингу у Берлину.
spanovic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Goll, arhiva

После медицинских прегледа потврђено је да Шпановићева неће учествовати ни у финалу Дијамантске лиге, такмичење које је освајала два пута, али ни у Катару крајем овог месеца.

"Повреда се десила неочекивано и без обзира на озбиљност, психички ми је, колико је то могуће, лакше пала чињеница да се то десило на овом митингу, а не на шампионату, као сто је био случај са ахиловом тетивом прошле године на Европском првенству. Ово је дефинитивно била година изазова за мене, те се окрећем рехабилитацији и одмору. Желим да се потпуно опоравим и фокусирам на оно најважније, а то су Оиимпијске Игре у Токију", рекла је Шпановић.

Доктор Јован Ђуровић објаснио је да је потребно између три и пет недеља да се мишић регенерише и ојача и да зато Шпановић не сме да иде у Доху.

"Ивана ће се у наредном приоду посветити рехабилитацији и након тога кренути са припремама за наредну сезону", изјавио је Ђуровић.

Тренер Горан Обрадовић подсетио је да је Ивана ове године испунила циљ одбраном трофеја европске дворанске шампионке.

"Летња сезона била је посвећена само једном такмичењу, Светском првенству. Нажалост, овакве ствари се дешавају, следи период опоравка и верујем да ће Ивана, већ половином октобра, и физички и психички бити спремна за нове, олимпијске изазове", закључио је Обрадовић.

Светско првенство у Дохи одржава се од 27. септембра до 6. октобра.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести