Шпановићева победила на митингу у Лозани (видео)

ЛОЗАНА: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, одмах након што се опоравила од повреде, тријумфовала је на митингу Дијамантске лиге у Лозани.
ivana_spanovic/fonet
Фото: FoNet

Шпановићева, која брани трофеј у том такмичењу, на свом првом учешћу ове сезоне у Дијамантској лиги победила је скоком из четврте серије 6,79 цм.

Она је освојила максималних осам бодова и обезбедила пласман у финале.

Друго место освојила је Американка Шакела Саундерс са 6,68м, док је олимпијска шампионка Тијана Бартолета са резултатом 6.65м заузела треће место.

Thumbnail

“Задовољни смо победом и резултатом, с обзиром да је ово био први Иванин наступ после повреде. Ивана је већ у првој серији имала пех, где је приликом одраза осетила благи бол у стопалу због неодговарајуће даске, а интересантно је да су се и све остале атлетичарке пожалиле на даску. Из истог разлога Британка Шара Проктор била је приморана да одустане од даљег наступа, док је Ивана одморила пету серију", рекао је тренер Горан Обрадовић.

Како је навео, Шпановићева ће имати прегледе и уз договор са доктором биће донета одлука да ли ће наступити на митингу у Лондону у недељу.

"Из Лозане идемо дирекно на митинг у Лондон, где ће Ивану прегледати доктор Јован Ђуровић и тамо ћемо заједно одлучити да ли ће наступити у Лондону. Најважније је да је Ивана обезбедила место на финалном митингу у Бриселу", закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести