Спенс спреман за Европско првенство у рвању

НОВИ САД: Ако је судити по речима чланова Организационог одбора (ОО) Европског првенства у рвању Игора Мировића, Милоша Вучевића и Вање Удовичића, све је спремно за један од највећих спортских догађаја у нашој земљи ове године.
spens rvanje BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

На овом такмичењу, од 2. до 7. маја, учествоваће преко 1.000 такмичара и исто толико пратећег особља из 40 земаља. Заједнички именитељ у оценама Мировића, Вучевића и Удовичића су да се организација Шампионата успешно реализује захваљујући управо доброј сарадњи свих нивоа власти и мултисекторској сарадњи са РШ и рвачким клубовима.

“Сви аспекти припрема овако великих спортских менифестација су реализовани на време, од техничких до безбедносних. Улаз је слободан и с правом можемо да будемо оптимисти - рекао је председник Покрајинске владе и Организационог одбора Игор Мировић.

Он се захвалио Министарству омладине и спорта и Граду Новом Саду на финансијској и  техничкој подршци.

“Наравно, захвалност дугујем РШ и управи Спенса, који су санирали простор и прилагодили га стандардима овако великог такмичења у предвиђеном року”, додао је Мировић.

Градоначелник Новог Сада и потпреседник ОО Милош Вучевић је рекао да Нови Сад и Спенс спремно дочекују једно од највећих спортских такмичења у Србији у овој години.

“Очекујемо велики број гостију и показаћемо још једном колико смо добри домаћини, а то је све резултат добре сарадње свих нивоа власти и надлежних организација“, рекао је Вучевић.

Thumbnail

Додао је да у Новом Саду одавно није било тако великог догађаја, такорећи од СП у стоном тенису 1981. године, због којег је СПЕНС иницијално и отворен.

Према речима министра Вање Удовичића добијање овако великих такмичења више не сматра успехом, већ њихова добра организација, таква да се и други угледају на нас као одличне организаторе.

- Нови Сад ће наредне седмице бити центар рвања, имаћемо прилике да гледамо наше спортисте и не постоји лепшим осећај него да имамо прилику да бодримо Давора Штефанека, нашег олимпијског шампиона из Рија и да му се захвалимо за феноменалан резултат који је направио прошле године и да му се захвалимо за феноменалан резултат који је направио прошле године. Улаз ће бити бесплатан и тиме желимо да позовемо што већи број гледалаца да дођу и подрже наше рваче. Желимо да промовишемо рвање и привучемо што већи број младих овом спорту који ће кренути стопама Штефанека, Фриса, Максимовића и осталих прослављених рвача - рекао је Удовичић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести