Спин поново најуспешнији на Екипном државном првенству за особе са инвалидитетом

Екипно државно првенство у стоном тенису за особе са инвалидитетом одржано је у Лесковцу.
stoni1
Фото: Жене у колицима: Екипе Неоса, Спина и К2, фото: Д. Бунчић

Наступило је око 100 такмичара и такмичарки у четири категорије распоређених у 32 екипе. На првенству је наступила и наша параолимпијска репрезентација, која се са недавно одржаних Параолимпијских игара у Токију вратила са новим одличјем и наставила континуитет освајања медаља на најзначајнијим светским надметањима. Поново су најуспешнији били чланови и чланице новосадског Спина, који су освојили две златне и једну сребрну медаљу. Одмах за њима је следио градски ривал “Тврђава 021”, са такође два злата.

Улогу фаворита код жена у колицима оправдао је новосадски “Спин” победивши у свих шест мечева. Вицешампионке су играчице “Неоса” из Новог Сада (5:1), а играчице “К2” из Зрењанина биле су трећепласиране са четири победе и два пораза.

Фото: Мушкарци у колицима: Екипе Спина, Тврђаве 021 и К2, фото: Д. Бунчић

У категорији мушкараца у колицима новосадска “Тврђава 021” освојила је титулу победивши у свих седам мечева. “Спин” је заузео друго место са скором 6:1, док су се на треће место пласирали играчи зрењанинског “К2” са учинком 5:2.

Још један трофеј завршио је у витринама “Спина” пошто су њихови мушкарци били убедљиви у категорији 9-10 и остварили свих осам победа. “Неос” је дошао до сребра и у овој категорији где је уз два пораза славио у шест мечева. Нишки “Наис” је остварио исти скор, али им је припала позиција три.

Фото: Мушкарци категорија 9-10: Екипе Екипе Неоса, Спина и Наиса, фото: Д. Бунчић

Шампиони у категорији  мушкарци 6-8 су играчи “Тврђаве 021”, који су славили су у свих седам мечева, док су играчи лесковачког “Сан Спина” освојили друго место уз скор 6:1. На трећој позицији завршио је “Наис” остваривши пет тријумфа и два пораза.

Г. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести