Спортски савез Војводине 50. пут доделио награде „Јован Микић - Спартак”

Спортски савез Војводине доделио је јубиларни 50. пут награде “Јован Микић – Спартак” најбољим појединцима и спортским колективима у години на измаку.
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0004
Фото: Дневник (Б. Лучић)

За разлику од минуле олимпијске године, номинација није било много, али све су награде отишле у праве руке.

Према очекивању, најбољи спортиста Покрајине је рвач Виктор Немеш из зрењанинског Пролетера, а најбоља спортисткиња је Сања Цвркота, чланица Карате клуба Задругар из Лазарева.

„Веома ми је драго што сам изабрана за најбољу спортисткињу и ова награда ми пуно значи. Сав труд и рад су се исплатили и ово је мотив за наставак каријере. Веома ми је драго што је карате ушао у олимпијску породицу и што ћемо имати прилику да пробамо да се пласирамо на ОИ 2020. године у Јапану, а надам се да би и оданде могло да стигне неко одличје“, рекла је Сања Цвркота.

SpartakovaNagradaNagrada- BLU0037
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0035
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0028
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0023
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0020
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0011
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0005
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0004
SpartakovaNagradaNagrada- BLU0016
Dobitnici Spartakove nagrade

Митар Паликућа из Стонотениског клуба са инвалидитетом Спин из Новог Сада је најбољи спортиста са инвалидитетом, а Спартакова награда за најбољег тренера отишла је у руке Милошу Ерићу из Карате клуба Задругар из Лазарева. Најбољи спортски колектив је Стонотениски клуб Обилић Алева из Новог Кнежевца. У категорији спортски радници додељене су две награде, председнику Рукометногклуба Војводина Милану Ђукићу и Мири Трифунов професорици у сомборској Гимназији и тренеру у Атлетском клубу Маратон. Награду за животно дело добио је прослављени одбојкашки тренер Милорад Кијац, који је најсветлије тренутке у каријери доживео с новосадском Војводином, а сада води женску екипу Клек МД Зрењанина.

Жиријем за доделу награда председавала је Аранка Биндер, а чланови су били Златко Болић, др Данијел Жупић, Миодраг Јотић и Лазо Бакмаз.

М. Р.

Фото: Б. Лучић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести