СРБИЈА ДОБИЛА СП 2025. У БОКСУ – Боровчанин: Подижемо ниво организације

Председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин задовољан је одлуком Управног одбора Светске боксерске федерације (ИБА), који је Београду доделио организацију шампионата света у боксу за жене 2025. године.
с
Фото: БСС

На седници Управног одбора ИБА у Сочију одлучено је да главни град Србије буде домаћин СП у боксу за жене 2025. године.

Противкандидати Београду су били Бразил и Кина, али је ИБА главном граду Србије једногласно доделила организацију СП 2025.

– Са великим поносом и задовољством могу да кажем да је Србија победила у кандидатури за СП за жене у конкуренцији сениорки у олимпијском боксу. На СП 2021. у нашој Арени поставили смо стандарде у организацији ових шампионата, доказали целом свету који је у то време био у великом делу затворен и окован корона вирусом да смо и под таквим условима шампиони у домачинству највећих спортских догађаја на планети – рекао је Боровчанин.

Он је додао да БСС из године у годину подиже ниво организације свих такмичења који су у његовом календару.

– Увек се радујемо доласку боксера и боксерки са свих страна меридијана у нашу престоницу и нашу земљу, јер ми имамо такмичења широм Србије и увек се завршавају највећим оценама како самих такмичара тако и њихових тимова. Пред нама је Европско првенство за жене и мушкарце у хали „Александар Николић” од 15. до 29. априла где ћемо угостити преко 500 такмичара и чланова њихових стручних штабова. Одмах по завршетку првенства Старог континента окрећемо се организацији Светског првенства 2025 – додао је Боровчанин.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести