Србија има нове боксерске шампионе, најбољи иду на СП

ШАБАЦ: Појединачно првенство Србије у боксу завршено је спектакуларним финалним борбама на централном градском Тргу у Шапцу, а најбољи су изборили место у репрезентацији за Светско првенство у Београду.
boks
Фото: БСС

Специјални гости на завршници били су министар унутрашњих послова Александра Вулин, министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Шапца Александар Пајић, син председника Србије Данило Вучић, прослављени кошакашки репрезентативац Милан Мачван и други.

Признање за најбоље боксерку понела је Нина Радовановић, која је до злата стигла у категорији до 52 кг савладавши у финалу Јасмину Нађ 4:1, док је за златног боксера шампионата проглашен Семиз Аличић, који је у лакој категорији до 60 кг победио Назифа Сејдија 5:0.

За најбољи и најборбенији пар проглашени су Алмир Мемић и Воутер Ђокић, односно Милена Матовић и Николина Гајић, а најбољи судија је Радиша Сарић.

Фото: БСС

"Мислим да сам овом победом у финалу показао да моје време дефинитивно долази. Честитам и мом противнику на одличној борби. Децацки снови о наступу на Светском првенству сада су ближи него икад. Надам се да ћу бити на списку селектора Пиперског и учинићу све да на најбољи нацин представљам моју земљу", изјавио је Аличић.

Селектор Милан Пиперски био је изузетно задовољан квалитетом бокса у Шапцу.

"Видели смо на делу најбоље од бокса што Србија има. Првенство државе у Шапцу представљало је последњу провера наших боксера пред Светско првенство. Сви боксери показали су виши ниво спремности него ранијих година. Ово је повр атак бокса, не само у Србији, већ и у Шапцу, где је поново оживела Мачвина школа бокса и то је један тод ефеката нашег рада", изјавио је Пиперски.

Фото: БСС

Пуно позитивних утисака из Шапца понео је и министар Вулин.

"Презадовољан сам како је изгледала завршница сениорског првенства Србије у Шапцу. Надам се да ћемо заиста остварити и дечије снове, да Срби упознају Мајка Тајсона, чувеног Гвоздена Мајка и да це бити део спектекла који нас чека крајем октобра и почетком новембра у Београду. Срби воле бокс и бокс се поново враћа на велика врата. Једва цекам почетак Светског првенства у нашој Арени и трудићу се да гледам пуно мечева и уживам. А бар једна медаља за Србију била би круна успешног рада председника Боксерског савеза Ненада Боровчанина и његовог тима”, истакао је Вулин.

Резултати финалних мечева:

Минимум (45-48кг) Кристина Нађ Варга- Сандра Маран 2:3, Мува Лака (50кг) Јована Здравковић – Снежана Шиљковиц 0:5, Мува (52кг) Нина Радовановић - Јасмина Нађ 4:1, Перо (57кг) Јелена Зекић - Јованка Радуловић РСЦ Р1 (Зекиц), Лака (60кг) Нина Павловић - Наталија Шадрина 0:5, Велтер (66кг) Милена Матовић - Николина Гајић 4:1, Средња (75кг) Александра Рапајић - Владана Радовић WО (Рапајић), Тешка (+81кг) Сара Јовановић - Алексеј Стефановић РСЦ Р2 (Јовановић), Бантам (54кг) Омер Аметовић - Тамир Галанов 2:3, Перо (57кг) Вељко Глигорић – Рифат Аземи РСЦ Р1 (Глигорић), Лака (60кг) Семиз Аличић – Назиф Сејди 5:0, Полувелтер (63.5кг) Никола Филиповић - Ненад Јовановић 0:5, Велтер (67кг) Вахид Абасов - Огњен Вујичић 5:0, Полусредња (71кг) Владимир Губаш - Џејлан Тоскић РСЦ Р2 (Тоскић), Средња (75кг) Алмир Мемић – Воутер Ðокић 5:0, Полутешка (80кг) Владимир Мирончиков - Игор Рогић 5:0, Крузер (86кг) Слободан Јовановић - Алекса Марковић 5:0, Тешка (92кг) Садам Магомедов - Милосав Савић 5:0, Супертешка (+92кг) Владан Бабић - Сергеј Калчугин 5:0.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести