Србија на првом месту у билансу медаља на ЕП у стрељаштву

ХАМАР: Србија је завршила на првом месту у билансу медаља на Европском првенству у стрељаштву, које је одржано у норвешком Хамару.
њ
Фото: Youtube Printscreen

Медаље за Србију на 51. првенству Европе ваздушним оружјем у олимпијским дисциплинама у сениорској конкуренцији освојили су – златне: Теодора Вукојевић (пушка), женска екипа пиштољем; сребрне: Зорана Аруновић (пиштољ), микс пушком (Андреа Арсовић/Лазар Ковачевић); бронза: микс пиштољем (Зорана Аруновић/Дамир Микец).

На програму је било десет дисциплинa, до победничког постоља дошли су стрелци из 17 земаља, а Србија је на првом месту у билансу одлицја.

Друго место припада Немачкој, са три медаље (2,0,1), а ниједна друга земља није стигла до више од једне титуле.

Србија је и по укупном броју одличја на првом месту.

Спортски директор Стрељачког савеза Србије Драган Марковић рекао је да је задовољан учинком на ЕП.

"После врло доброг наступа на Светском купу у Каиру, наши стрелци су одржали висок ниво форме и иза нас је изузетно успешно Европско првенство", поручио је Марковић.

Шампионат у Хамару су, кад је о српском тиму реч, са четири медаље отворили јуниори, а потом су сениори на ниску додали пет одличја.

"Јуниори су премашили очекивања, а од сениора се увек очекују медаље, како у олимпијским дисциплинама, тако и у екипним такмичењима, али цесто нијансе одлучују да ли це до одличја доћи. Задовољни смо, пред нама су нови изазови, ускоро нас очекује Светски куп у Бразилу, а пик сезоне је у августу и у октобру, када ће бити одржано Европско првенство малим калибром, па потом и Светски шампионат у свим дисциплинама. На тим такмичењима ће се делити прве олимпијске квоте. Та два првенства су нам главни циљ за 2022. годину", поручио је Марковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести