Србија овог викенда добија нове боксерске шампионе

СМЕДЕРЕВО: Појединачно првенство у боксу ушло је у завршну фазу и овог викенда Србија ће добити нове шампионе.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Финале је заказано за вечерас од 19 часова уз директан ТВ пренос на ТВ Арена Фајт.

У спортској хали у Смедереву претходна три дана преко 50 боксера и 13 боксерки водило је прави мали рат за улазак у сам финиш такмичења и борбу за злато од мува и бантам категорије до супертешке у мушкој конкуренцији.

Власници најсјајнијих одличја на домаћој сцени добиће и месечну стипендију која ће у конкуренцији сениорки и сениора износити 40.000 динара, што је био мотив више за све учеснике овог такмичења.

Легенда српског бокса Тадија Качар од почетка појединачног првенства Србије за сениорке и сениоре 2020. налази се у Смедереву где је одгледао све мечеве.

"Има добрих борби, момци и девојке желе да се доказују. Ипак, очекивали смо више пријављених боксера, јер их у Србији имамо много више. Такође, морам да похвалим сјајну победу Ђокића над Полетаном. Лично сам тврдио и раније да је Ђокић бољи боксер од Полетана, који је репрезентативац. Његова породица живи у Холандији, али је отац Горан по сваку цену желео да му син боксује за Србију. Ђокић има наш пасош, боксује за БК Нови Сад иако је имао понуду да се бори под заставом Холандије. Очекујем веома квалитетан, узбудљив и сјајан финални меч између њега и Нишлије Радуловића", поручио је Качар.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести