Србија шампион Балкана у вожњи запрега

Балкански коњички шампионат у вожњи запрега одржан је у Загребу, на коме је учествовала и репрезентација Србије у сасатаву Милан Гаковић из Куцуре(капитен),Милан Ђурђевић из Пећинаца и Акош Берењи из Кањиже, са укупно седам коња
с
Фото: М. Новић

. Поред наше репрезентације, учешће су узели и такмичари из Румуније, Словеније и Хрватске. Такмичење се састојало из три дисциплине А-дресурна вожња, Б-маратон вожња и Ц-вожња прецизности.

У дисциплини  дресурна вожња најсјајније одличје понео је наш репрезентативац Милан Ђурђевић, који је са грлима Ембора и Јуно дресурни тест извезао резултатом 50,3,  док се на месту сувозача налазила Бранислава Симић.  У дисциплини Б-вожња маратона наш тим је освојио сва три прва места, Акош Берењи и сувозач Акош Жамбоки прво, Милан Ђурђевић и сувозач Милош Ђурђевић друго и Милан Гаковић и сувозач Душан Рашета треће место. Након сјајних вожњи у маратону Србија је екипно избила на прво место, а  Милан Ђурђевић појединчно је био најбољи. У дисциплина прецизности прва два места припала су хрватским такмичарима( Марку Видачићу и Антуну Живићу), а треће и четврто нашим Милану Гаковићу и  Акошу Берењију.

Фото: М. Новић

Сабирањем резултат у три дана такмичења и три такмичарске дисциплине капитен Србије Милан Гаковић понео је титулу вицешампиона Балкана, бронза је припала Милану Ђурђевићу, а четврто место  Берењи Акошу 159,56 поена. У екипној конкуренцији Србије  други пут за редом постала шмпион Балкана у вожњи запрега са укупно 297,47 поена. Тако су Милан Гаковић, Милан Ђурђевић и Акош Берењи  донели нову радост Србији, још једном се чула химна Србије и завијорила застава на највишем јарболу Загребачког хиподрома.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести