СРБИЈА УМЕСТО РУСИЈЕ ДОМАЋИН ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА 2024. У Београду ЕП у воденим спортовима

НИОН: Главни град Србије биће домаћин Европског првенства у воденим спортовима у јуну 2024. године, саопштила је данас Европска пливачка федерација (ЛЕН) на званичном сајту.
plivanje
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić), ilustracija

Београд је добио организацију ЕП која је претходно одузета Казању због санкција Русији. Европско првенство у воденим спортовима биће одржано од 10. до 23. јуна 2024. године. Пливање на отвореним водама биће на програму од 10. до 13. јуна, Уметничко пливање од 10. до 14. јуна, а пливање и скокови у воду од 17. до 23. јуна.

"Желео бих да се искрено захвалим Пливачком савезу Србије који предводи Борис Дробац и Влади Републике Србије због изузетне посвећености и подршке“, рекао је између осталог председник ЛЕН Антонио Силва који је појаснио и детаљ да је Европско првенство морало да добије новог домаћина због "геополитичке ситуације".

"Хвала Србијо у име ЛЕН и моје лично име због разумевања важности овог догађаја и преузимања задатка организације Европског првенства у воденим спортовима у моменту када је до њега остало само шест месеци", рекао је први потпредседник ЛЕН Јосип Варводић. Такмичења на ЕП ће бити одржана у монтажном базену на Ташмајдану.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести