Српкиње првакиње света у стоном тенису за инвалиде

БЕОГРАД: Женска екипа Србије освојила је златну медаљу на екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом.
borislava peric, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

На такмичењу у Братислави, наша екипа је наступала у саставу Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Кристина Аранчић, а на великом успеху честитао им је министар спорта и омладине Вања Удовичић.

Честитам нашим Борислави, Нади и Кристини, њиховом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије освајање светске златне медаље! Хвала вам шампионке што сте овим сјајним вишегодишњим низом медаља још једном доказале да је Србија земља најбољих светских параолимијских спортиста!, навео је у честитки министар Удовичић.

Вучић честитао злато

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је данас нашим параолимпијским стонотенисеркама на освојеној златној медаљи на Светском екипном првенству у Братислави.

"Упућујем најискреније честитке златним стонотенисеркама Борислави Перић-Ранковић, Нади Матић и Кристини Аранчић на најсјајнијем одличју освојеном у Братислави. Показале сте шта значи борбеност, истрајност и огромна жеља за постизањем најбољих резултата, истакао је у честитки премијер Александар Вучић.

Честитка Вучевића

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је честитао женској екипи Србије која је освојила златну медаљу на екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави.

"Борислава, Нада и Кристина заједно су са својим стручним тимом освојиле најсјајније светско одличје. Честитам нашим хероинама, јединственим борцима и спортистињама чији дух не посустаје ни пред највећим изазовима. Годинама смо сведоци њиховим изузетним спортским подвизима, а ово признање, након фантастичног успеха на недавно одржаној Параолимпијади, чини да су нам срца пуна", каже Вучевић у својој честитци.

Он се захвалио нашим шампионкама на освојеној титулу и на томе што, како је истакао, име Србије проносе светом на најбољи могући начин. 
"Посебно смо поносни на чињеницу да су у такмичењу учествовале две Новосађанке, Борислава Перић-Ранковић и Нада Матић, које су нам већ много пута донеле радост са разних такмичења. Град Нови Сад ће наставити да улаже у обезбеђивање свих услова неопходних за њихово тренирање, за даљи развој параолимпијског спорта, као и да пружа снажну подршку онима који су понос нације", нагласио је Вучевић.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести