СРПСКИ РВАЧ АЛЕКСАНДАР КОМАРОВ обезбедио олимпијску норму

Репрезентативац Србије у рвању грчко-римским стилом Александар Комаров обезбедио је норму за учешће на Олимпијским играма у Паризу, пошто је на турниру европских квалификација у Азербејџану изборио пласман у финале.
s
Фото: Приватна архива

Александар Комаров је у категорији до 87 килограма визу за највећу светску смотру спорта у главном граду Француске осигурао тако што је у првом колу победио Ивана Хуклека из Хрватске са 7:5, у четвртфиналу је био бољи од Немца Ханеса Вагнера резултатом 5:3, а у полуфиналу је техничким тушем већ у првом минуту савладао Турпала Али Бисултанова из Данске.

Српски олимпијски тим сада укупно броји 81 спортиста, од чега су чак четворица рвачи. Пре Комарова, олимпијске визе осигурали су Мате Немеш, Хетик Цаболов и Стеван Мићић.

У европским квалификацијама учествовали су још Виктор Немеш, Георгиј Тибилов, Михаил Каџаја и Борис Петрушић, али нису имали успеха.

Ипак, имаће још једну шансу да се изборе за учешће на Олимпијским играма и то на турниру светских квалификација који се од 9. до 12. маја одржава у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести