ССС: Аруновић и Микец најбољи стрелци у 2017.

БЕОГРАД: Зорана Аруновић и Дамир Микец су најбољи стрелци у Србији 2017., најбољи тренер је Драган Доневић, а најбољи клуб је "Чика Мата", прогласио је Стрељачки савез Србије (ССС) на вечерашњој свечаности, каже се у саопштењу.
prvaci evrope miks pistolj arunovic mikec
Фото: Streljački savez Srbije/arhivski snimak

Зорана Аруновић је признање за најбољег стрелца заслужила европским златом и светским рекордом у дисциплини ваздушни пиштољ. У пару са Дамиром Микецом одбранила је титулу првака Европе у миксу.

Дамир Микец је прошле године освојио титуле вицешампиона Европе ваздушним и малокалибарским (МК) пиштољем, као и Кристални глобус за тријумф на финалу Светског купа МК пиштољем.Ненад Путник, председник ССС, је на свечаности доделе признања изјавио да су се стрелци резултатима у 2017, сврстали међу најуспешније националне спортске организације у Србији.

"На великим такмичењима наши репрезентативци су прошле године освојили двадесет медаља, од тога осам златних,седам сребрних и пет бронзаних, а оборена су и два светска рекорда, изјавио је Путник.

"Уверен сам да ће свима који су се у 2017.години окитили одличјима, али и осталим нашим стрелцима успеси у прошлој бити подстрек за још боље резултате у овој години, у којој почињу да се деле олимпијске квоте, на Светском првенству у Јужној Кореји. Ако се, по јутру дан познаје, и 2018. ће нам бити успешна, јер су се наши стрелци са првог такмичења у сезони, митинга у Рушама вратили са 14 медаља, рекао је Путник.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести