Стефановић боље од светског рекорда

Кандидати за национални тим Србије у стрељаштву имали су у Новом Саду контролно такмичење -Сусрет шампиона.
Стрељачки савез Србије/Милутин Стефановић
Фото: Стрељачки савез Србије/Милутин Стефановић

У финалу ваздушном пушком прво место освојио је Милутин Стефановић („Чика Мата“). Погодио је 254,9 кругова, што је чак за 2,1 круг више од званичног светског рекорда Кинеза Хаонана Јуа. Стефановић је потврдио да је у одличној форми,пре недељу дана на финалу Купа Србије оборио је државни рекорд (252,4). Друго место освојио је Миленко Себић (Нови Сад 1790), а треће јуниорка Милица Ристић („Чика Мата“).

Пиштољем је тријумфовао Димитрије Гргић (Академац) са 241,4 круга. У завршници је надмашио  Зорану Аруновић (Олимпик 011),а  на трећем месту завршио је Душко Петров (Кикинда).

- На другом овогодишњем Сусрету шампиона окупили смо стрелце са ширег списка кандидата за репрезентацију. Учествовало је  19 такмичара. Генерално гледано, постигнути су квалитетни резултати и задовољан сам постигнутим на овом и на претходном контролном такмичењу. У наредна два викенда у Нишу ће бити одржана јуниорско и сениорско првенство. Почетак серије међународних такмичења планиран је за март, за када је заказан Светски куп у Њу Делхију– рекао је спортски директор Драган Марковић.

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести