СТК Нови Сад домаћин друге фазе Купа Европе

Након што су освојиле треће место у Б групи Лиге шампиона у француском Мецу, стонотенисерке Новог Сада настављају свој европски пут у оквиру друге фазе Купа Европе.
СТК Нови Сад
Фото: СТК Нови Сад

СТК Нови Сад је одређен за носиоца Ц групе, а искористио је и право домаћинства па ће се шест утакмица друге фазе Купа Европе одржати у периоду 10-12. децембар у стонотениској сали СПЕНС-а. Осим шампиона Србије, новосадској публици представиће се и шпански Мусео Де Алмедра из Кордобе, португалски Жункал и француски Ле Гран Кевији.

– Мислим да је ово најуједначенија група. Нико није изразити фаворит, са свима може да се игра. Попут у Лиги шампиона, и у Купу Европе имамо најмлађи тим, без иностране играчице, који је показао да може далеко да догура. Циљ је пласман у четвртфинале, а то значи бити међу прве две екипе у групи – истакао је тренер Слободан Стојанов, који је додао да је свака победа важна у групи, јер се Нови Сад бори и за што бољи европски коефицијент и директан пласман у Лигу шампиона идуће сезоне.

Део прихода од продатих улазница биће усмерен на децу из стонотениских клубова са Косова и Метохије.

– Биће економска цена улазница. Пакет, што значи улаз на свих шест утакмица, износиће 500 динара, а појединачне карте су по 300 динара. Имаћемо госте из наше јужне покрајине, из Грачанице, Чаглавице, Прилужје и Брезовице. Део прихода усмерићемо на децу стонотениских клубова из тих српских места јер желимо да очувамо традицију стоног тениса на Косову и Метохији. Такође, видећемо да се устоличи Светосавски турнир у српским срединама на Космету - истакао је председник клупске Скупштине Предраг Ничић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести