Столић други у генералном пласману на бициклистичкој трци у Турској

Михајло Столић (17) бициклиста из сомборског клуба С тим, успео је на дебију на тркама Светске бициклистичке уније (УЦИ) да се нађе на постољу у етапи, али и у генералном пласману. 
Mihajlo Stolic
Фото: Михајло Столић (десно) украсио деби одличним резултатом, фото: С тим

На дводневној јуниорској трци у Турској, Вело Алања 2021, Столић је првог дана, на друмској етапи од 101 километар заузео осму позицију у спринтерској завршници у конкуренцији 66 учесника. Другог је, на хронометру од 6,3 км, освојио треће место, које му је донело друго у генералном пласману. Немања Марковић и Михајло Болић (Спартак Суботица) на друмској етапи имали су пехове са падовима и повредама, али су и поред тих проблема успели да је заврше. Марковић је у другој етапи био на 40. месту, а Болић на 50, што им је било довољно за 42. односно 52. позицију у укупном поретку.

Бициклисти С тима одрадили су двонедељне припреме у Бару, пре одласка у Турску на прву трку ове сезоне, коју су одвезли у склопу регионалне екипе Лотус, заједно са тим клубом из Печуја и Спартаком из Суботице.

– Сарадња која траје већ неколико година, добила је ове сезоне најзапаженији резултат у виду постоља на УЦИ тркама, где је српско-мађарски тим одлично функционисао током целог такмичења. Ово су велики резултат и потврда Михајловог и квалитета наших такмичара, али и напора клуба да деци обезбеди што боље услове за напредак и развој. Био је ово наш први азијски клупски наступ и нема лепше награде него кад се направи овако велики успех. Из сарадње са Лотусом очекујемо тек врхунске резултате – нагласио је Марко Сударић тренер С тима.

Поред возача С тима, за Лотус екипу у својој првој великој трци учествовала је и најбоља српска триатлонка, Лана Гавриловић из Сремске Митровице (БК Једнота, Шид), која је истрајношћу до самог краја, потпуно оправдала очекивања.

К. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести