Стонотенисери Баната шести пут прваци државе

За чланове зрењанинског Стонотениског клуба Банат, који су одбранили титулу првака Србије, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић приредио је пријем.
banat st
Фото: Стонотенисере Баната угостио градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, фото: Град Зрењанин

СТК Банат постао је првак Србије шести пут, што је изузетан успех овог узорног колектива из града на Бегеју

- Ниједну титулу нисмо лако освојили, али нам је ова можда најдража. Освојили смо је са 22 победе из 22 меча, што је готово нестварно, за клупску историју. У клубу је изражено заједништво и добра атмосфера. Осим играча, ту су и управа клуба, тренери и наши навијачи. Сви смо сложни и максимално спремни да и убудће постижемо добре резултате – нагласио је капитен екипе и репрезентативац Илија Мајсторовић.

Он је најавио турнир за јуниоре, који ће се у септембру одржати у Зрењанину, на који ће доћи реномиране репрезентације.

- Очекујемо до 35 екипа. Захваљујући подршци Града створена је могућност да се овде организује јак турнир, који је практично у рангу светског првенства. Ту ће бити најбољи светски млади играчи, биће ту и кинеска репрезентација и очекујемо прави спектакл. То ће додатно допринети афирмацији стоног тениса и нашег града – оценио је Мајсторовић.

Њега од половине јуна очекују репрезентативне припреме, у јуниорској категорији.

- Од августа поново крећу клупске припреме. Верујем да ћемо бити сви здрави и у пуном саставу. Похвалио бих и клуб Стенес који је остварио феноменалне резултате, а његов члан Димитрије Левајац, који је био сениорски и јуниорски шампион државе, од следеће године носиће дрес Баната. То ће за нас бити велики плус јер се ради о феноменалном играчу – најавио је Мајсторовић.

Он је истакао чињеницу да су са просеком година 19,5 играчи зрењанинског Стенеса били најмлађи тим у Суперлиги.

- Надам се да ће се једнога дана игрти толико жељено финале између Баната и Стенеса – поручио је Мајсторовић.

Градоначелник Јањић није крио задовољство због новог успеха зрењанинских спортиста.

- Честитам нашим стонотенисерима који су нас обрадовали освајањем шесте титуле. То је сјајан успех, иза којег стоји изузетан рад и ангажовање. Ми смо успели у претходним годинама да им поправимо услове за тренирање. Банат је први, Стенес је трећи у Србији и нема града у Србији који може да се похвали таквим стонотенисерима. Надам се да ће ови изузетни  момци наставити са квалитетним радом и резултатима – казао је Јањић.

Градоначелник је изразио уверење да ће заједничким снагама бити одлично организован стонотениски турнир, који ће се одржати у Зрењанину у септембру.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести