Стонотенисери параолимпијци код Батеза

НОВИ САД: Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је данас параолимпијце стонотенисере, репрезентативце Србије, који су на недавно одржаном екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Братислави, освојили златну медаљу у женској и бронзану у мушкој конкуренцији.
Batez_Paraolimpijci Pok vlada
Фото: vojvodina.gov.rs

Наше стонотенисерке Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Кристина Аранчић, одбраниле су титулу и донеле ново злато за нашу земљу, док су стонотенисери Митар Паликућа, Дарко Бабић и Будимир Малешић, освојили прву бронзану медаљу за Србију.

Секретар Владимир Батез је изразио задовољство због прилике да угости наше шампионе – параолимпијце стонотенисере, који у континуитету настављају са победама на светским такмичењима и са постизањем врхунских резултата.

Батез је додао да ће стонотенисери, од којих је већина чланова репрезентације Србије из Војводине, имати пуну подршку Покрајинске владе, јер својим изванредним резултатима и квалитетом који је у свету препознатљив, то апсолутно заслужују.

„Поред тога што годинама уназад на свим великим такмичењима остварују врхунске резултате, наши параолимпијци стонотенисери на најбољи могући начин показују шта прави спортиста треба да носи у себи“, казао је Батез.

Српске параолимпијце стонотенисере, већ крајем септембра очекује европско првенство у Словенији, што је прилика за нове врхунске резултате.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести