Стонотенисерке Новог Сада играју у Купу Европе

Једини представник српског стоног тениса на међународној сцени, женски СТК “Нови Сад”, овог викенда почиње надметање у Купу Европе.
stk novi sad
Фото: Стонотениски клуб Нови Сад

Новосађанке већ четврту годину за редом наступају у овом клупском такмичењу, где ће покушати да оду корак напред у односу на прошлу сезону, када су оствариле најбољи резултат до сада - пласман у четврто коло Лиге Европе и улазак међу 12 најбољих тимова на Старом континенту.

„Поносни смо на чланице СТК Нови Сад, које су до сада три пута изузетно успешно представљале наш град, али и Србију у Купу Европе, посебно прошле сезоне када им је један поен недостајао за пласман у четвртфинале. Као и до сада имају пуну подршку Управе за спорт и омладину, као уосталом и сви новосадски клубови. Пожелео бих нашим младим такмичаркама да остваре своје замисли и да се пласирају у треће коло“, рекао је председник Организационог одбора и начелник Управе за спорт и омладину Новог Сада Властимир Мастиловић.

Новосађанке ће за ривале имати грчког представника Сарисес Флоринас, белгијског АФП Антверпена и Артеал тенис де Меса из Шпаније. Боје СТК Нови Сад браниће сениорске репрезентативке Анета Максути и Викторија Тружински, као и јуниорске Сабина Шурјан и Тијана Јокић.

„Бићемо домаћини још једном међународном клупском такмичењу и надам се да ћемо испунити сва очекивања јавности, али и захтеве Светске стоно тениске федерације. Велику подршку имамо у градским структурама, па бих се овом приликом захвалио члану Градског већа Огњену Цвјетићанину и начелнику Управе за спорт и омладину Властимиру Мастиловићу, који препознали наше напоре да овај спорт вратимо на место које је некада имао. Позвао бих суграђане да испуне култну Спенсову салу за стони тенис и да нас подрже да дођемо до првог места у Ц групи, које нас оставља у даљем такмичењу“, поручио је председник СТК Нови Сад Дан Фрациле.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести