Стонотенисерке Новог Сада корак ближе четвртфиналу Лиге шампиона

Стонотенисерке Новог Сада сјајно су одиграле дупло коло Б групе Топ 12 фазе Лиге шапиона.
с
Фото: В.Фифа

Оствариле су половичан учинак, најпре су савладале чешки Ходоњин са убедљивих 3:0, а потом су биле надомак велике сензације, пошто су након више од три сата беспоштедне борбе поражене 2:3 од бившег првака Европе, француског Меца. Тако су српске шампионке фантастичним издањима пред више од 400 гледалаца у стонотениској сали Спенса још једном потврдиле да им је место међу 12 најбољих клубова Старог континента.

Нови Сад се, након четири кола Б групе, налази на другој позицији са скором од једне победе и два пораза. Први је на табели неприкосновени Мец (3-0), док је трећи најтрофејнији тим Чешке – Ходоњин (0–3). То значи да ће одлука о евентуалном пласману у четвртфинале Лиге шампиона, са друге позиције у групи, бити одлучено 1. децембра у последњем колу у Ходоњину.

– Поносан сам на издање наших стонотенисерки које су показале да могу да се носе са свима у Европи. То показује победа против Ходоњина, али и чињеница да смо у мечу против Меца у две партије, Максутијеве против Иакону и Кинескиње Лам против Шазелин, имали прилику да се игра златни сет. Да смо то искористили данас би говорили о највећем тријумфу у историји клуба. То нам само даје додатни мотив да наставимо овим путем – рекао је тренер Слободан Стојанов.

За неки српски клуб је први пут наступила кинеска играчица, репрезентативка Хонк Конга, Ји Лок Лам.

– Види се да кинеска играчица поседује велики квалитет. Међутим, можда је мало и атмосфера на коју, како сама каже, није навикла, те је спутала да оствари бољи резултат. Против Шазелин била је веома близу тријумфа, што би нам донело коначну победу, али и то нам је показатељ, као и њој за будуће мечеве. Ове су њене дебитантске утакмице и сада зна шта је очекује у Чешкој, где идемо с комплетним саставом да утврдимо улазак међу осам најбољих клубова – нагласио је Стојанов.

И у овој фази Лиге шампиона прикупљен је новац од улазница у хуманитарне сврхе, па је тако за децу оболеле од церебралне парализе сакупљено 53.500 динара. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести