Стонотениски клуб Нови Сад спреман за европске изазове и одбрану титуле

Стонотениски клуб Нови Сад формирао је можда и најјачи састав у својој историји. Новосађанке, петоструке шампионке Србије, несумњиво биће прве фавориткиње за титулу и у наступајућој сезони.
њ
Фото: Фото: СТК Нови Сад

У клуб су се вратиле репрезентативке Анета Максути (25) и Сабина Шурјан (20), троструке државне сениорске појединачне првакиње, носећи дрес новосадског клуба 2017. и 2018. године. Нови Сад је добио и велико појачање из иностранства, 23–годишњу Румунке Алине Захарие, најбољу играчицу румунског првенства, која је осим две титуле са Констанцом подизала пехар и у бугарском шампионату. Састав Новог Сада и даље ће носити сениорска репрезентативка Тијана Јокић (20) и јуниорска Радмила Томињак (17), а првом тиму је прикључена кадеткиња, руског порекла, Елизавета Бобровскаја (14) која долази из омладинског погона.

– Формирали смо тим по нашем укусу. Вратили смо наше играчице, задржали све оне које су доказале да воле клуб и да су спремне да направе нешто више у својим каријерама. Довели смо Румунку која игра дефанзивним стилом и то је оно што смо тражили јер ће нам истовремено бити и спаринг партнер. Са Алином смо на вези већ две године и коначно су се стекли услови да нам се прикључи – рекао је председник клуба Дан Фрациле.

Нови Сад ће и наредне сезоне бити једини тим из Србије који ће играти на међународној клупској сцени, у Купу Европе. Жребом у европској кући стоног тениса у Луксембургу, наш шампион добио је за противнике аустријски Линц и белгијски Малоне, уз домаћинство те групе крајем године.

– После 2015. и 2017. године, поново нам је ЕТТУ указао поверење. Организоваћемо групну фазу 12. и 13. децембра. Надамо се да ће до тада бити повољна епидемиолошка ситуација и да ћемо гледати европски стонотениски спектакл на Спенсу – истакао је Фрациле који је додао да је Нови Сад формирао развојни тим који ће почети такмичење од најнижег ранга.

Иако у првом тиму имају млад састав који ће бити на окупу најмање још три године, у овом клубу размишљају и на даљу будућност.

– Формирали смо другу екипу, Нови Сад 2, где ће се калити играчице из наше омладинске школе. До сада смо давали играчице на позајмицу, али сада желимо сопствени развојни тим. Имамо неколико талентованих млађих кадеткиња које ће играти у војвођанској лиги. Очекујемо да се боре за прво или друго место и изборе улазак у виши ранг – завршио је Фрациле.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести