Све репрезентативне селекције у џуду у Кањижи на припремама

Све репрезентативне селекције Србије уџуду, кадетска, јуниорска и сениорска у мушкој и женској конкуренцији, почеле су двонедељне припреме у Бањи Кањижи, уз предострожност и све епидемиолошке мере због епидемије.
џ
Фото: Дневник, М. Митровић

На припремама се налази 58 такмичара и тренери националних селекција: Давид Радуловић (кадети и кадеткиње), Никола Милошевић  (јуниори), Владимир Јовичић (јуниорке) и тренер млађе сениорске репрезентације  до 23 године Петар Вуковић.

- Окупили смо све репрезентативне селекције у мушкој и женској конкуренцији, од кадета, јуниора до сениора, како бисмо имали припремни период до момента када ће бити омогућена такмичења на домаћој и међународној сцени. Покушај је ово да одржимо тренажну форму код наших најбољих и најперспективнијих такмичара. Одзив је 90 посто позваних, поштујемо све мере донете од стране Владе Србије и мере које важе у Бањи Кањижа за све госте – каже спортски директор  Ненад Михаиловић.

Михајловић каже да не може нико да предвиди како ће се ова ситуација одразити на џудо спорт.

- Чекамо развој ситуације и покушавамо такмичаре да одржавамо у каквој - таквој форми, придржавајући се свих мера које смо преузели као Савез. Разматрајући могућност за спровођење ове акције закључили смо да ако је игде безбедно место за рад , да је то управо Кањижа, где спортисти и тренери имају изузетну здравствену негу и услове за тренинг  - рекао је Михаиловић.  

У улози домаћина је председник ЏК Кањижа Мунир Шаботић, који подсећа да је до 2015.године у Кањижи десет година одржаван престижни међународни џудо камп, те да се захваљујући расположивцим условима и залагањем председника ЏС Србије Ивана Тодорова, сада и амбасадора наше земље у Мађарској, враћа на Џудо мапу у новом формату.

- На једном месту смо сакупили све што је у џудо спорту најбоље у Србији и примарни циљ је да сачувамо њихове спортске каријере, а да се надамо неком бољем времену и условима за одржавање домаћих и међународних такмичења. Џудо савез Србије се овим на неки начин одужује Бањи Кањижа, прихватајући је као своју дестинацију, као место за одржавање овако захтевне и у неку руку рискантне акције. Потрудили смо се да у претходна два месеца обавимо све неопходне припреме за ову акцију. Сви такмичари су пре доласка урадили ПСИ тестове а самим доласком у Бању Кањижа урађен је још један тест. Водимо рачуна о свему и надам се да је ово један велики тест за све нас, како за такмичаре и тренере, тако и за организацију припрерма - каже Мунир Шаботић, који сматра да ће успешним спровођењем акције на великом добитку бити и џудо спорт и Бања Кањижа.

Тренинзи се одвијају по групама, уз одржавање неопходне дистанце. Приликом сваког уласка у салу такмичарима и тренерима се контролише телесна температура, обавља се дезинфекција руку, обавезно је ношење маски и врши се дезинфекција струњача и простора спортске хале, како би се одржао висок ниво здравствено хигијенских мера и самозаштите.      

 

М. Митровић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести