Светски куп у Београду: Милош Васић весла за одличје

Милош Васић остварио је огроман успех пласманом у финале Светског купа у Београду у конкуренцији 34 најбоља скифа.
Milos Vasic Foto VSS (2)
Фото: Милош Васић, фото: ВСС

Борба за одличја у овој дисциплини на програму је у недељу од 12,18 часова.

Васић је у другој групи полуфинала с временом 6:49.34 заузео треће место, а поред њега из ове групе у финале су се пласирали Швајцарац Роеоелси (6:45.52) и Кубанац Фурнијер Родригез (6:46.99). Из прве групе полуфинала у финале су се пласирали Чех Сињек (6:45.99), Данац Нилесен (6:46.63) и Немац Зидлер (6:47.41), Васић је сјајно извеслао полуфиналну трку. Иако је после првих 500 метара био последњи, од тог тренутка је почео да појачава ритам и у другу половину трке ушао је као четврти. Са тим пласманом кренуо је и у последњих 500 метара. Напао је Швајцарца Сталхберга, који је лане на Светском купу у Београду освојио злато, и успео да га стигне и престигне 200 метара и да кроз циљ прође као трећи. Васићев успех посебно добија на тежини ако се зна да му је ово први наступ у скифу на великој међународној сцени после готово четири године и Европског првенства у Београду, када је у овој дисциплини био 11.

„Честитам Милош Васићу на пласману у финале Светског купа. До краја је испоштовао договор и полуфинале је извеслао баш онако како је и требало. Овим резултатом је показао огроман потенцијал и у скифу, а сматрам да је способан да у сутрашњем финалу буде на још вишем ниову“, казао је Васићев тренер Небојша Илић, иначе координатор програма за сениоре и сениоре Б.

У недељу, 3. јуна 2018, последњег дана Светског купа на Регатној стази на Савском језеру, наступиће још два српска чамца и то у Б финалима. Прве ће се на стази наћи Наташа Зорић и Јована Арсић које ће се за пласман од седмог до 12. места у женском двојцу борити од 9,30 часова. Наш чамац је у другој групи полуфинала с резултатом 7:50.43 заузео шесто место и тако отишао у Б финале.

Петнаест минута касније у Б финалу ће наступити Игор Ђерић и Александар Беђик у дубл скулу. Српска пасада је с резултатом 6:54.36 заузела шесто место у првој групи полуфинала.

Четири српска чамца у суботу су ставила тачку на свој наступ на Светском купу у Београду. Марко Марјановић из здравствених разлога није веслао Д финале скифа тако да је регату на Савском језеру завшио као 24. У Ц финалу исте дисциплине Александар Филиповић је с резултатом 7:27.73 био четврти што му је донело 16. место у укупном пласману. Милош Станојевић стигао је до 17. места у скифу за лаке веслаче. Он је у Ц финалу ове дисциплине с временом 7:28.88 био пети. Дубл скул Вукашин Пивач, Душан Славнић свој дебитанстки наступ на Светским куповима завршио је на 16. месту. У Ц финалу с резултатом 6:54.01 наш чамац је био четврти.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести