Талентовани куглаши тренирају у Врбасу

Камп талената Министарства омладине и спорта и Куглашког савеза одржава се у Врбасу. Због попуњених хотелских капацитета, ове године  вредни куглашки радници  нису могли да окупе полазнике у једној смени, већ су рад поделили у две групе. У првој смени, у кампу су и гости из Републике Српске, кадети Чедо Пејић (Борац, Бања Лука) и Стефан Вујасиновић (Ревита).
kugla kamp
Фото: КСС

Из Србије у кампу је у првој смени 12 полазника – кадети и кадекиње: Аленка Марко и Иванка Марко (обе Славиа Ковачица), Јелена Бараћ (Апатин), Аврам Јевремовић (Словен, Рума), Адам Лак (Слобода, Стара Моравица), Матеја Шакић и Игор Штиковац (обојица Београд), пионири и пионирке: Ивана Павков (Бачка, Нови Сад), Тамара Бараћ и Ноеми Неђбели (обе Апатин), Тадија Цвијановић (Колубара, Лазаревац) и Јован Ракановић (Бачка, Нови сад). У другој смени биће такође 12 полазника - кадети и кадеткиње: Николина Ракановић (Бачка, Нови Сад), Кристина Трошић (ЕДБ), Рената Бодо (Кристал, Зрењанин), Тања Петровић (ППТ Трстеник), Ена Грубор (Сингидунум, Београд), Наташа Марковић (Војводина, Бачко Градиште), Илија Јевремовић (Цар Лазар, Крушевац), Дејан Радоњић (Кристал, Зрењанин), Марко Ердељан, Габор Курцинак и Томислав Марковић (сви Војводина, Бачко Градиште), пионир: Милош Рајић (Кристал, Зрењанин). Са полазницима раде тренери Мирко Чуквас и Љубомир Штетин.

Тренира се  на куглани, као и на атлетској стази и у дворани у одличним условима ЦФК „Драго Јововић“. У кампу су полазници кадетског и пионирског узраста од којих ће се селектирати рапрезентације  за појединачни пионирски Светски куп и екипни и појединачни кадетски шампионат света идуће године у Чешкој. Камп финансира Министарство омладине и спорта Србије у оквиру програма  школовања и усавршавања талентованих спортиста.       

С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести