Танасковић председник Спортског комитета ИСФ

БЕОГРАД: Први човек Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић изабран је у Бриселу за за председника Спортског комитета Међународне спортске школске федерације (ИСФ).

Спортски комитет је уз Извршни одбор, најважније тело у ИСФ, које између осталог одлучује о домаћинствима Светских првенстава у свим спортовима, унапређује спортске догађаје и бави се промоцијама школског спорта.

"Велика ми је част што сам добио подршку од челних људи ИСФ. Имал смо и састанак са председником ИСФ Лорентом Петринком. Ова федерација је велика, одлично се ради у целом свету, али је циљ да будемо још бољи и развијамо се. Спортски комитет такође предлаже чланове разних комисија у оквиру ИСФ. Предложили смо Александру Марјанац за председника Комисије за пливање, Бориса Томића за члана комисије за кошарку и Јована Лекића за члана комисије за атлетику", изјавио је некедашњи трофејни одбојкашки репрезентативац.

Савез за школски спорт Србије и ове године је имао пуно успеха на домаћој и међународној сцени. Освојене су медаље у мушкој и женској конкуренцији на Светском првенству у одбојци у Чешкој, као и медаља у женској кошарци на школском СП које је перфектно организовано у Београду.

Заједно са Министарством омладине и спорта спроведена је акција поделе школске опреме у Основним школама широм Србије, а следеће недеље заједно са Канцеларијом Европске уније у Србији и Олимпијским комитетом Србије организоваће се програм Европска недеља спорта.

Београд ће 2019. године бити домаћин Светског првенства за средњошколце у фудбалу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести