Тим Србије спреман за Европске игре у Минску

БЕОГРАД: Српски спортисти спремни су за друге Европске игре у Минску и поручују да ће учинити све да направе још бољи резултат него пре четири године у Бакуу када је освојено 15 медаља, укључујући и осам златних.
Zdero-Mikec-Stefanovic-Arunovic-Starovic-Dragosavljevic-Bitevic
Фото: OKS

"Минск је важна станица на путу за Токио јер је на годину дана до Олимпијских игара тренерима и спортистима одлична контролна тачка. Имаћемо јак тим у Белорусији и верујем у наше спортисте и успех на Европским играма", изјавио је председник Олимпијског комитета Србије (ОКС) на дружењу са медијима у организацији компаније EKO Serbia.

Догађају је присуствовао и генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки.

Генерални директор ЕКО Serbia Вук Радовић пожелео је спортистима пуно успеха на Играма у Минску, али и на другим такмичењима квалификационим за Токио. 

Каратисти Слободан Битевић, стрелци Зорана Аруновић, Дамир Микец и Милутин Стефановић, кајакаши Марко Драгосављевић и Милица Старовић, баскеташ Марко Ждеро, као и шеф мисије тима Србије за Игре у Минску Дамир Штајнер поделили су са новинарима планове и очекивања од других Европских игара.

Стрелци Зорана Аруновић, Дамир Микец и Милутин Стефановић претходно су освојили квоте за Олимпијске игре у Токију, али њихове колеге из тима иду у Минск и у борбу за олимпијске визе. Са првих Европских игара у Бакуу стрелци су се вратили кући са 4 златне медаља. Дамир Микец био је најуспешнији спортиста тима Србије са два освојена злата, а до укупне 4 за стрелце, по једно златно одличје кући су понеле Андреа Арсовић и Зорана Аруновић.

Фото: OKS

Марко Ждеро је био учесник и првих Европских игара када је са тимом стигао до бронзе. Са репрезентацијом је постао првак Европе и вишеструки првак света. На Европским играма у Минску имаће част да носи заставу Србије на свечаној церемонији отварања.

Фото: OKS

Слободан Битевић креће пут Минска као вицешампион Европе. Слободан је био и учесник првих Европских игара, али тада му је тада медаља за мало измакла, пошто је завршио на 4. месту. Игре у Минску ће бити квалификационог карактера и за каратисте.

Фото: OKS

Кајакашица Милица Старовић је била шампионка Европских игара у Минску. Иза себе има две светске медаље и три медаље са Европских првенстава. Марко Драгосављевић је освајач три сребрне и две златне медаље са Европских првенстава, а у Бакуу је 2015. освојио треће место. Европске игре у Минску ће кајакашима бити увертира за Светско првенство у августу које ће бити квалификационо за Олимпијске игре у Токију.

Фото: OKS

Тим Србије у Минску бројаће 66 спортиста у 12 спортова - бадминтон, баскет 3x3 (мушки и женски тим), бициклизам, бокс, џудо, кајак, карате, рвање, самбо, стони тенис, стрељаштво и стреличарство.

Џудистима и боксерима Европске игре биће и званично Европско првенство.

Европске игре одржаће се од 21. до 30. јуна.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести