Традиционална међународна кајакашка регата на Тиси у Кањижи: Трећи тријумф Тисиног цвета

На традиционалној 46. међународној кајакашкој регати и 11. Мемроијалу „Кањо Золтан“, коју је на реци Тиси организовао КК Братство из Кањиже, у конкуренцији око 200 учесника из 15 клубова, међу којима и три из суседне Мађарске, екипни победник је Тисин цвет из Сенте.
Kanjiza Tisin cvet Senta pobednici regate
Фото: Екипни победник Тисин цвет из Сенте, фото: Дневник (М. Митровић)

Сенћани су прво место освојили са 127,5 бодова, испред другопласираног домаћина Братства са 81,5 и новосадске Војводине са 77,5 бодова.

Пехаре најуспешнијим екипама уручио је председник кањишке општине Роберт Фејстамер, а чланови КК Тисин цвет из за трећи тријумф на овој регати у трајно власништво припао је и велики прелазни пехар.

На стази од 500 метара одржане су чак 22 трке кајакаша и кајакашица у мини кајаку за најмлађи узраст у пионирској, кадетској, јуниорској и сениорској конкуренцији. Појединачно у једноседу за сениоре победник је Марко Суботић (Тисин цвет, Сента), испред Николе Ковачевића (Бегеј, Зрењанин) и Реље Радовића (Војводина, Нови Сад). Од сениорки најбоља је била Ева Барта (Тисин цвет), испред клупске другарице Јанке Фењвеши и Енике Баша (Братство, Кањижа).

У конкуренцији јуниора победу је однео Никола Карановић (Таргет, Бачка Паланка), други је био Игор Путник и трећи Едвард Пелаки (обојица Војводина, Нови Сад). Код јуниорки најбржа је била Лиса Ана Хаесер (Толна, Мађарска), друга је Каталин Гере (Тисин цвет) и трећа Биљана Вуков (Бегеј, Зрењанин).

У конкуренцији кадета победио је Болдижар Бакула (Сарваш, Мађарска), испред Николаса Андрића (Дунав, Бездан) и Адама Дозета (Војводина). Од кадеткиња најбољу форму показала је Каталин Гере (Тисин цвет), друга је била Лиза Ана Хеисер (Толна) и трећа Џенифер Бошњак (Дунав). Код пионира освајачи медаља су Михајло Дадић (Дунав), Адам Ковач (Братство, Кањижа) и Страхиња Драгосављевић (Теркет), а код пионирки Христина Петровић (Лиман, Нови Сад), Мила Важић (Елит, Б. Паланка) и Пана Урбанчок (Сарваш, Мађарска).

М. Митровић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести