ТРЕ­НЕР ПА­РА­СТО­НО­ТЕ­НИ­СКЕ РЕ­ПРЕ­ЗЕН­ТА­ЦИ­ЈЕ СР­БИ­ЈЕ ЛА­ЗАР КУР­ТЕШ: На ме­ти од­лич­ја у Ше­фил­ду

Па­ра­сто­но­те­ни­ска ре­пре­зен­та­ци­ја Ср­би­је за­вр­ши­ла је ше­сто­днев­не при­пре­ме у ста­рој ба­зи у ита­ли­јан­ском ле­то­ва­ли­шту Ли­ња­но. Као и пред сва­ко ва­жно так­ми­че­ње, та­ко и пред Европ­ско пр­вен­ство,  ко­је ће се у сеп­тем­бру одр­жа­ти у бри­тан­ском Ше­фил­ду, на­ши па­ра­сто­но­те­ни­се­ри при­пре­ме  су по­че­ли у овом ме­сту ко­је им пру­жа из­ван­ред­не усло­ве за рад.
1
Фото: Dnevnik.rs

У Ли­ња­ну су ра­ди­ли: Бо­ри­сла­ва Пе­рић Ран­ко­вић, На­да Ма­тић, Ми­тар Па­ли­ку­ћа, Го­ран Пер­лић, Са­ња Ми­ја­то­вић, Ана Пр­ву­ло­вић, Бо­рис Сто­иљ­ко­вић, Алек­сеј Ра­ду­кић и Ан­дреј Ра­ду­ло­вић. Тре­нер Ла­зар Кур­теш ис­та­као је да је ре­пре­зен­та­ци­је у Ита­ли­ју сти­гла по­сле кра­ћег од­мо­ра од три не­де­ље. По­ред ње­га, с игра­чи­ма су ра­ди­ли и тре­не­ри Ср­ђан То­ми­чић и Сла­ђа­на Кр­сма­но­вић.

- Ове при­пре­ме би­ле су по њи­хо­вој ме­ри, од­но­сно у скла­ду с фор­мом у ко­јој се тре­нут­но на­ла­зе. Ита­ли­ја­ни има­ју до­бре игра­че у не­ким дру­гим кла­са­ма, та­ко да ни­смо кон­ку­рен­ци­ја, па нам у овој фа­зи ра­да од­го­ва­ра што смо ра­ди­ли с њи­ма. Ма­ло су ду­жи би­ли тре­нин­зи не­го што ина­че ра­ди­мо и то је мо­жда и па­да­ло нај­те­же на­шим игра­чи­ма - ка­зао је Кур­теш.

Он је ис­та­као да ни­су сви игра­чи ко­ји су до­шли на при­пре­ме има­ли исти про­грам.

- На­ши тро­феј­ни па­ра­сто­но­те­ни­се­ри Ми­тар Па­ли­ку­ћа, Бо­ри­сла­ва Пе­рић Ран­ко­вић и На­да Ма­тић има­ли су ком­би­но­ва­ни рад. Уз сто­но­те­ни­ски тре­нинг од два и по са­та, по­под­не су од­ра­ђи­ва­ли још је­дан кон­ди­ци­о­ни тре­нинг. Оста­ли, не­што мла­ђи игра­чи, ви­ше су ра­ди­ли у са­ли и спа­рин­го­ва­ли са ита­ли­јан­ским ре­пре­зен­та­тив­ци­ма, што је за њих у овом мо­мен­ту нај­ко­ри­сни­је. Во­ди­ли смо ра­чу­на и о Го­ра­ну Пер­ли­ћу, ко­ји је та­ко­ђе не­што ис­ку­сни­ји, па смо рад при­ла­го­ди­ли ње­го­вим мо­гућ­но­сти­ма. При­пре­ме су одр­жа­не у до­бром, на­ма по­зна­том ам­би­јен­ту и то је по­вољ­но ути­ца­ло и на рас­по­ло­же­ње игра­ча. Би­ли су мо­ти­ви­са­ни за рад и кад год смо ов­де апро­во­ди­ли по­чет­ну фа­зу за­вр­шних при­пре­ма за ве­ли­ка так­ми­че­ња, би­ло је и осво­је­них ме­да­ља.

Кур­теш је на­гла­сио да је ово био до­бар по­че­так и ве­ру­је да ће у на­став­ку при­пре­ма за ЕП, ка­да је у пи­та­њу игра, све мно­го бо­ље да из­гле­да.

- С Ита­ли­ја­ни­ма већ ду­го од­лич­но са­ра­ђу­је­мо. Ни­је ла­ко из­др­жа­ти сто­но­те­ни­ски тре­нинг ко­ји тра­је два и по са­та, али ус­пе­ли су на­ши игра­чи да под­не­су тај на­пор. Оства­ре­но је све оно што смо же­ле­ли.

Ла­зар Кур­теш се освр­нуо и на рад мла­дих Алек­се­ја Ра­ду­ки­ћа и Ан­дре­ја Ра­ду­ло­ви­ћа.

- Ан­дреј је пр­ви пут на при­пре­ма­ма ре­пре­зен­та­ци­је. Ви­ди се да би мо­гао да бу­де до­бар играч, али још мно­го мо­ра да ра­ди, да до­ста еле­ме­на­та по­пра­ви и уса­вр­ши, ка­ко би мо­гао да тре­ни­ра с ја­ким игра­чи­ма и са­мим тим да бр­же на­пре­ду­је. Још увек је ра­но по­ми­шља­ти на то да би мо­гао до не­ког озбиљ­ни­јег ме­ђу­на­род­ног ре­зул­та­та, јер има ма­ли стаж, али има сми­сла за овај спорт и би­ло би до­бро да ра­ди с ре­пре­зен­та­ци­јом кад год мо­же, ка­ко би учио. Алек­сеј је имао од­ли­чан тре­нинг у Ли­ња­ну, мо­жда и нај­бо­љи за ње­га. Имао је ја­ке игра­че за спа­ринг. Тре­ни­рао је са свет­ским пр­ва­ком у кла­си Т6 и тим ње­го­вим сто­је­ћим ка­те­го­ри­ја­ма. До­бро је из­др­жао ве­о­ма ин­те­зи­ван рад од два и по са­та пре под­не и по­под­не и до­бро ће му ко­ри­сти­ти за Европ­ско пр­вен­ство.

По по­врат­ку у Ср­би­ју, за на­ше ре­пре­зен­та­тив­це ће, по­чет­ком ју­ла, усле­ди­ти при­пре­ме у Пољ­ској, на тур­ни­ру ко­ји се не бо­ду­је за свет­ску ранг-ли­сту.

- По­сле се­дам да­на при­пре­ма, тур­нир ће би­ти ве­о­ма до­бар тре­нинг за на­ше игра­че, ка­ко би ви­де­ли где су. То ће би­ти још увек ра­но за не­ку ја­ко до­бру игру, али у тој кон­ку­рен­ци­ји ве­ру­јем да мо­гу да на­пра­ве не­што. По­сле то­га ће­мо ра­ди­ти у Но­вом Са­ду, али ће­мо још ви­де­ти ка­ко ће да­ље те­ћи при­пре­ме до Ше­фил­да и да ли ће­мо још не­где ићи на при­пре­ме - за­кљу­чио је Ла­зар Кур­теш, ина­че не­ка­да­шњи про­сла­вље­ни ју­го­сло­вен­ски сто­но­те­ни­сер.

Текст и фо­то: Г. Ма­ле­но­вић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести