Трка планинских бицикала у недељу на Тврђави

Прва међународна трка планинских бицикала, Петроварадин фортрес МТБ, одржаће се у недељу на Тврђави и у Петроварадину у организацији БК Нови Сад.
MTB-cup
Фото: БК Нови Сад

Такмичари ће се надметати у десет категорија. 

"У Србији до сада никада није била организована трка планинског бициклизма на овај начин. Поред тога што је стаза атрактивна јер се вози старом Тврђавом и делом Подграђа, трка је занимљива јер ће бити отворена за јавност. Желимо да створимо атмосферу Вимблдона и приближимо планински бициклизам људима", рекао је Немања Вајс, директор трке.

Поред старта ће се налазити и Чил зона, где ће посетиоци моћи да уживају у музици, поједу сладолед и освеже се. Цео догађај почиње у 14 часова, а старт главне трке је у 16 сати. Биће организована и трка гуралица, такмичење у вожњи малих бицикала без педала за децу до пет године. Најмлађе учеснике очекују вредне награде, попут гуралица, кацига и трубица за бицикле.

Трка је, иначе, у званичном каледару УЦИ (Светска бициклистичка унија), те доноси 30 бодова у кфалификацији за Олимпијске игре у Токију. Стаза је иста и за жене и за мушкарце, а за бодове и вредне награде, такмичи се у десет категорија (КУП СРБИЈЕ, Кадети и Кадеткиње, Полетарци и Полетарке, Млађи Полетарци и Полетарке, Мастерси и ЦФА).

Окупљање је на платоу испред Музеја града у 15 часова и 40 минута, а Петроварадинска тврђава ће од 12 до 19 часова бити затворена за саобраћај.

Трка на Петроварадинској тврђави одржава се под покровитељством Града Новог Сада, те се очекује присуство градоначелника Милоша Вучевића и покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести