Тркачи освојили Врдничку кулу

Дводневна спортско-рекреативна манифестација Tour de Fruška, која се одржава други пут, почела је јуче трејл трком под називом Освајање Врдничке куле са стартом и циљем испред хотела „Фрушке терме”, а потом је уследило још занимљивог садржаја из програма.
с
Фото: В.Фифа

За данас је заказан главни део догађаја – маратони у планинском бициклизму који почињу у 11 часова.

Више од 200 тркача такмичило се на трејл трци дугој 12,5 км са 510 метара висинске разлике. Тријумфовао је, као и на првом издању, Душан Крстић из Новог Сада, друго место припало је Александру Штајферу из Челарева, а треће Марку Попину, такође из Српске Атине. У женској конкуренцији најбржа је била Јелена Пауновић из Чачка, за њом је стигла Милица Марковић, а трећа је кроз циљ прошла Београђанка Ана Лукић. 

– С обзиром на то да сам победио и прошле године, потајно сам се надао да могу да одбраним титулу. Овог пута је било теже, јер је конкуренција доста јака. Сада су ми узбрдице нешто слабије ишле, али равно и низбрдо доста боље и то је била моја предност у односу на друге – рекао је Крстић после тријумфа.

После тркачког дела, одржане су трка гуралица и полигон спретности за најмлађе, а потом и МТБ елиминатор трка. Свему овоме претходило је свечано отварање, на ком су се присутним учесницима, организаторима и гостима, обратили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста који је и прогласио манифестацију отвореном и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

– Овај догађај се други пут организује и видимо да је више учесника и сигуран сам да ћемо заједничким снагама нашу Фрушку гору да поставимо на мапу великих спортских манифестација Европе што се тиче и бициклизма и трејл трка. Организаторима честитам на добро одрађеном послу, а такмичарима желим да их на тркама прате снага, брзина и издржљивост – рекао је Дане Баста, преневши поздраве председника Покрајинске владе Игора Мировића, који је и председник Организационог одбора Tour de Fruška.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести