Тројица српских боксера сутра почињу такмичење на СП

БЕОГРАД: Тројица српских боксерских репрезентативаца почињу сутра борбу за медаљу на шампионату света у Београдској Штарк арени.
s
Фото: pixabay.com

Први у ринг ће Павел Фјодоров у полувелтер категорији (63,5 кг), а његов ривал биће Немац Давид Геворгиан.

Уколико забележи победу Фјодорова нови меч очекује га 30. октобра са Турчином Керемом Озменом, четвртфинални меч на програму је 1. новембра, а меч за медаљу сутрадан 2. новембра.

Фјодорову су потребне четири победе за полуфинале и обезбеђену бронзу.

У уторак ће се борити и Алмир Мемић, у средњој категорији (75 кг), против Енглеза Луиса Ричардсона.

Уколико забележи победу следи сусрет са Немцом Кевином Шуманом 30. октобра.

Четири победе доносе Мемићу сигурну, бронзану медаљу.

Трећи представник Србије другог дана такмичења на СП у Београду биће Садам Магомедов, у тешкој категорији (92 кг), против представника Турске Емира Бујукдага.

Победа би му донела меч са Бразилцем Тешшеиром, док би га меч за сигурну медаљу чекао 2. новембра.

У среду 27. октобра боје Србије у Арени браниће Омер Аметовић у категорији минимум (48 кг), Семиз Аличић у лакој категорији (60 кг), Џејлан Тоскић у полусредњој категорији (71 кг) и Слободан Јовановић у крузеру (86 кг).

Капитен боксерске селекције Србије Владан Бабић у супертешкој категорији (+92 кг) први меч одрадиће 28. октобра, када ће на сцену изаћи и Вељко Глигорић у перо категорији (57 кг) И Вахид Абасов у велтеру (67 кг).

Тамир Галанов у бантаму (54 кг) први меч боксује са Узбекистанцом Зоировим 29. октобра, док ће Владимир Мирончиков у полутешкој категорији (80 кг), који је слободан у првом колу, први меч боксовати 30. октобра са Турчином Ајкутсуном.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести