Турнир у стоном тенису Удружења особа са инвалидитетом

БЕОГРАД:  Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је данас манифестацију „КУП ПОБЕДНИКА 2018”, турнир у стоном тенису у ком учествују особе са инвалидитетом, са различитим врстама инвалидности и степеном инвалидности, без обзира на старосну доб.
 „KUP POBEDNIKA 2018”, turnir u stonom tenisu Foto: Tanjug/video
Фото: „КУП ПОБЕДНИКА 2018”, турнир у стоном тенису Фото: Танјуг/видео

Ова манифестација реализује се у оквиру пројекта "Спортом до осмеха без предрасуда", који је финансирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Препознали смо потребе да се особе са инвалидитетом укључе у различите активности које су по свом карактеру спортско - рекреативног типа", рекао је Ђорђевић.

"Ово Удружење је пример доброг рада и ангажовања када су особе са инвалидитетом у питању, има вишегодишњу традицију у организовању манифестација и спортских активности као што су камп на Авали, игре без граница, такмичење у стоном тенису, турнир у боћању, такмичење у спортском риболову и друго", казао је Ђорђевић, који је одиграо партију стоног тениса са једним од учесника.

Председник Удружења „Победник“ Момчило Савић уручио је министру Захвалницу Удружења за неизмерну подршку, уз помоћ које ово удружење сваким даном својим корисницима пружа боље услове живота. 

За учешће на турниру пријављено је 50 такмичара у седам категорија, а најбољим такмичарима биће уручене медаље и пехари.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести