У Ади одржан регионални камп за девојчице

У регионалном кампу за младе у Ади, у оквиру пројекта - Подршка спортским и физичким активностима девојчица - Активне девојчице, боравило је 50 девојчица из војвођанских општина и Мађарске.
devojcice ada
Фото: Dnevnik.rs

Учествовало је 35 девојчица из општина Оyаци, Врбас, Мали Иђош, Чока и Нови Кнежевац, као и 15 девојчица из Сентеша и Сегедина из Мађарске. Учеснице кампа су боравиле на локацији спортско рекреационог центра Адица, где су имале садржајни програм, а претходно, у јулу, девојчице из војвођанских општина су биле у кампу у Сентешу. 

Камп у Ади је реализован из средстава Европске уније у оквиру  Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија,  уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, заједно са Фондом Европски послови. Пројекат је усмерен на развијање заједничких приступа који утичу на повећање физичке активности међи девојчицама узраста 7 до 15 година и унапређење њиховог односа према спорту и здравом начину живота.

У оквиру садржајног и богатог програма девојчице су могле да испробају више спортских дисциплина, као што су  рагби,  веслање,  кошарка, одбојка,  плес, а организован је и излет у Нови Сад.  У Ади је учеснице кампа обишао и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је истакао да је мотив за успостављање сарадње између партнера из две државе унапређење женског спорта и афирмацију жена у спорту, те да се зајендички резултати могу постићи ако се ради на решавању проблема задржавања девојчица у спорту.  

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести