У Апатину одржан Куп Војводине у каратеу

У организацији Шотокан карате савеза Србије, Карате федерације Војводине и КК Партизан из Апатина одржан је Куп Војводине за све узрасте у катама и борбама - појединачно и екипно.
karate apatin
Фото: Dnevnik.rs

На такмичењу је наступило 20 клубова са 480 појединачних и 88 екипних наступа. Изузетна масовност и квалитетне борбе допринеле су томе да се у Апатину види врхунски карате. Такође, томе је допринео и податак  да је Куп био елиминационог карактера, јер пласман на Куп Србије са региона остварује само по 8 најбољих појединаца и  по 4 најбоље екипе.

Најуспешнији клубови на Купу Војводине били су: 1. Шотокан 021 (Нови Сад),  2. Чока,  3. Спартак Енпи (Суботица),   4. Јуко Банат (Зрењанин),   5. Токадо (Савино Село).

У сениорској конкуренцији посебно су се истакли: Југослав Хуремовић (Токадо), Владан Грбић (Спартак Енпи), Јован Виловски (Чока), Елвира Богнић (Спартак Енпи), Раденка Ивић (Шотокан 021).

Свечано отварање приредбе припало је Александру Смиљанићу, који је испред СО Апатин поздравио учеснике и све присутне и, између осталог, нагласио да је карате веома популаран код младих Апатинаца, та да је Апатин поносан што је добио организацију овако значајне спортске манифестације. Запажене резултате су остварили и дечаци и девојчице из апатинског Партизана, сви су се пласирали на државно првенство, са чиме се посебно поносио тренер Милорад Мрђа.

„Све је протекло како се замислити може. Апатин је доказао да је спреман за организацију много већих и значајнијих такмичења. Такмичари су били на висини задатка и то је донекле гаранција да ће предстојеће првенство државе бити веома квалитетно“, истакао је први човек Шотокан карате савеза Србије Милорад Ћопић.

Текст и фото: Ј. Бањац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести