У БУДВУ ПО МЕДАЉЕ Српски боксери и боксерке спремни за ЕП до 22 године

ЗЛАТИБОР: Боксерска репрезентација Србије завршила је дванаестодневне припреме на Златибору и спремна путује у Будву на Европско првенство за сениоре до 22 године које се одржава у Будви.
boks bokseri rukavice PIX

Момци и девојке су веома добро и вредно радили све време, очекујемо добар резултат и напоменућу само да смо претходних година на овим првенствима  освојили три медаље први пут у историји од када постоји ово такмичење, рекао је селектор мушке боксерске репрезентације Милан Пиперски и додао да имају обавезу да  са овог првенства донесу бар две или три медаље.

Пиперски је нагласио да је конкуренција паклена и да нимало неће бити лако, али да су спремни на све изазове.

Србију ће у Будви представљати Алмир Мемић, Семиз Аличић, Стефан Цамовић, Омер Аметовић, Алексеј Шендрик и Јован Николић, односно Сара Ћирковић и Кристина Нађ Варга.

Ми имамо шест представника у шест различитих тежинских категорија када су мушкарци у питању и две представнице у женској конкуренцији, објаснио је Пиперски и истакао да је српска боксерска репрезентација једна од најмлађих у Европи, али да су веома озбиљни и одговорни што потврђује и податак да су до сада успели да обезбеде две визе за Олимпијске игре (Вахид Абасов и Наталија Шадрина), те да ће имати још два квалификациона турнира, па број учесника до почетка ОИ можда буде и већи.

Млада снага српског бокса и један од оних који слови за предводника младе гарде Алмир Мемић каже да је задовољан припремама на Златибору.

Ја сам се спремао пре овог такмичења и за Еврокуп где сам освојио медаљу, тим нам је добар, петорица такмичара има већ медаље – четворица европске и један члан балканско злато, рекао је Мемић истакавши да из Будве такође очекују нове медаље.

Женску боксерску репрезентацију Србије у категорији до 22 године на Европском првенству у Будви представљаће две такмичарке и обе са највишим амбицијама.

Имамо ове године екипу која заиста резултатима из млађих узраста обећава медаље на ЕП, рекао је Мирко Ждрало, селектор женске репрезентације Србије.

Сара Ћирковић, освајачица светског јуниорског злата и поносна власница Златне рукавице, једна је од репрезентативки која пакује кофере за Будву.

Супер смо спремни и мислим да ћемо узети доста медаља, категорична је Сара, која верује да ће и она и њена клупска колегиница осветлати образ Србије у Будви и још боље се спремити за ЕП 2024. године када је Београд домаћин.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести