У НОВОСАДСКОМ ХОТЕЛУ ПУПИН ПРОМОВИСАНО НОВО СПОРТСКО ШТИВО: Легенде бокса међу корицама

У новосадском хотелу Пупин, промовисано је друго издање књиге „Легенде српског и југословенског бокса", аутора Небојше Неше Вуковића.
1
Фото: Dnevnik.rs

База ове књиге је „Седам величанствених" или освајача медаља са другог Светског првенства у Београду 1978. године. Књига обухвата историју бокса од послератног периода, па до 90-их година када је Југославија престала да постоји.

Како рече уводничар Славиша Чуровић рече, књига почиње нечин најлепшим – уводом доброг духа и чувара традиције Бокса Душана Васиљевића и фотографијом највећег боксера свих времена, једног од три највећа у свету, Матом Парловом, једини олимпијски првак уз Слободана Качара и Анта Јосиповића, а завршава се са коментатором Драганом Никитовићем, који је највише допринео популаризацији бокса. Квалитет књиге је тај што у њој могу да се нађу боксери од пре и после најуспешнијег периода.

Ново боксерско штиво може да послужи као историјско градиво за оне који желе да се баве племенитом вештином, поготово спортске новинаре, одакле могу да црпе информације из доба када је бокс био један од најпопуларнијих спортова, па чак и у самој држави, и када је квалитет бокса био међу две-три земље на свету.

Промоцији су, између осталих, присуствовале боксерске легенде попут Тадије Качара, Мирка Пузовића, Фазлије Шаћировића, Џимија Петронијевића, Драгана Коновалова..., али и других спортских легенди, професионалних и аматерских шампиона Дејана Јана Завеца, Славка Обадова...

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести