У школи Џудо савеза Војводине вредно ради више од 80 малишана

Једна од најпрестижнијих школа на овим просторима у организацији Џудо савеза Војводине (ЏСВ) ове године (22-27. август), пети пут зе редом, окупила је, у хотелу „Норцев” на падинама Фрушке горе, више од 80 полазника из клубова широм АП Војводина, као и децу из секције ЏК Црвена звезда из Нове Пазове.
Ј. Галић
Фото: Ј. Галић

Тренензи се одвијају два пута дневно са основним задатком да се школа бави обуком, обогаћивањем, усавршавањем и исправљањем џудо знања. Рад са децом је специфичан, посебно на обуци, где тренер мора да буде педагог, васпитач и демонстратор онога што свако дете треба да научи.

Видно је било то да су полазници све упијали, пажња им је била на високом нивоу, жељна су била да науче много тога новог. Најбитније је то да су показали вољу и жељу, а то је основни предуслов да би нешто направили у животу, а не само у спорту. Председник ЏСВ Мирољуб Ничић сматра да овакве школе треба да прерасту у традиционална окупљања џудиста из војвођанских клубова, како у зимским, тако и у летњим паузама у сезони, што се већ показало изузетно успешним.

– И ове године смо задовољни бројем деце који је присутан у летњој школи џуда у узрасту млађих полетараца, млађих и старијих дечака и девојчица. Акценат је стављењ на дружење и припрему такмичара, који се упознају са техникама и основама џудо спорта – истакла је секретар ЏСВ Наташа Бошковић.

Ове године практични део испита одрадили су оперативни тренери и оперативни учитељи који се школују у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, који у сарадњи са Спортским савезом Војводине и Џудо савезом Војовдине, полажу за виша звања. Професорка на џудо испиту Светлана Вајнбергер Михелчић истакла је да је веома задовољна ангажовањем тренера и њиховим практичним приказом.

– Приметили смо позитивне рекације, како тренера, који су подржали овај вид окупљања најмлађих, тако и такмичара, наших младих џудиста. Овакав вид окупљања дефинитивно треба да буде традиционалан – нагласио је председника ЏСВ Мирољуб Ничић.       

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести